La UE condemna l'estat espanyol a una multa de 12 milions per no depurar correctament les aigües residuals

El govern vol corregir abans del 2020 l'incompliment de la normativa a nou aglomeracions urbanes

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha condemnat aquest dimecres el govern d'Espanya a pagar 12 milions d'euros per incompliment de la normativa de tractament d'aigües residuals.

Les advertències, que arriben al govern des del 1991, deien que tota localitat més gran de 15.000 habitants ha de depurar adequadament les seves aigües residuals. I després de dues amonestacions més el 2011 i el 2016, el govern de l'Estat haurà de pagar una multa de 12 milions d'euros i una altra semestral d'11 semestrals fins que es resolgui la situació. 

Set de les ciutats són d'Andalusia (Alhaurín el Grande, Barbate, Coín, Isla Cristina, Nerja, Matalascañas i Tarifa), una d'Astúries (Xixó Est) i una de les illes Canàries (Vall de Güimar). 

La ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha titllat els nivells de depuració de "deficients i preocupants", i ha anunciat que espera que entre finals del 2018 i finals del 2020 tots els casos estiguin corregits. Ha recordat, tanmateix, que el 99,3% dels nuclis urbans ja depuren aigües residuals.