USTEC-STEs recorre el decret de plantilles d'Ensenyament al TSJC

El sindicat denuncia que l'ordre fa "menys participativa, menys democràtica i més submisa" l'escola pública

USTEC-STEs ha interposat un recurs davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra el decret de la Generalitat que regula els procediments per definir perfils de llocs de treball i la seva provisió als centres educatius públics. D'aquesta manera, el sindicat continua per la via jurídica la lluita contra una norma que, al seu parer, persegueix un model de gestió privat dels centres públics. USTEC-STEs ha denunciat a través d'un comunicat que aquest document en cap cas millora la qualitat de l'escola pública sinó que més aviat la fa "menys participativa, menys democràtica i més submisa".

El sindicat ha advertit que amb aquesta impugnació lluitarà "fins al final" també per la via jurídica contra el decret. Considera que aquest document vulnera drets reconeguts en l'actual normativa vigent en establir llocs de perfil, places definitives per provisió especial, remoció i nou sistema de funcionament de l'assignació de llocs de treball i de les substitucions.

USTEC-STEs ha advertit així que amb aquesta impugnació anirà "fins al final" també per la via jurídica, tal com ja ha intentat fer amb el desplegament de la LEC. En el comunicat també ha recordat que en aquests moments té admès a tràmit recursos de cassació davant del Tribunal Suprem contra el decret d'autonomia de centres i el decret de direccions, i ha manifestat que s'espera obtenir sentències favorables.