William Carnes dimiteix de Turisme de Barcelona després d'una auditoria que revela despeses no justificades

L'ens desvincula la dimissió del seu director de l'informe i al·lega "motius professionals"

El director general del consorci Turisme de Barcelona, Jordi William Carnes, va dimitir dijous passat del seu càrrec, una decisió que s'ha fet pública aquest dilluns, després que sortís a la llum una auditoria feta pel consorci que avisava d’irregularitats i despeses no justificades relacionades amb allotjaments, viatges i dietes durant la gestió de William Carnes. Carnes havia estat notificat prèviament dels resultats de l'auditoria.

L’informe analitza una mostra del 20% de les despeses en viatges del personal el 2016 (548.000 euros en total) i, d’aquesta porció, consten 83.000 euros en què s’hi han trobat irregularitats, segons ha avançat avui El Periódico i ha confirmat l’ARA. Aquestes irregularitats corresponen, segons l’auditoria, a despeses carregades sense la justificació necessària, sense l’autorització prèvia o sense la còpia del tipus de canvi en le moment de fer la transferència, aquesta última incidència en el cas de viatges a països amb una moneda diferent de l’euro. Algunes d’aquestes irregularitats corresponen directament a la targeta Visa que William Carnes tenia per a les despeses motivades per la seva feina, i d’altres a altres treballadors del consorci, sense que quedi especificat en l’informe.

L'Ajuntament i Turisme de Barcelona defensen "l'honorabilitat" de Carnes

Tant el president de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, com el regidor de Turisme de l’Ajuntament, Agustí Colom, han comparegut avui per donar explicacions sobre els resultats de l’auditoria i la dimissió de Carnes. En declaracions als mitjans, Gaspart s'ha mostrat molt contundent en desvincular la dimissió del director de l’organisme amb la revelació sobre les despeses no justificades. “Fa mesos que Jordi William Carnes m’havia mostrat la seva voluntat de deixar el càrrec per iniciar una nova etapa professional, i jo li vaig demanar que esperés. Vincular la seva dimissió a l’auditoria és un error”, ha assegurat avui el president de Turisme de Barcelona, que ha explicat que a la carta on Carnes presenta la dimissió hi consta que ho fa “per motius professionals”.

Per això, Gaspart ha demanat “respectar la honorabilitat” de William Carnes, i s'ha mostrat convençut que quan s’analitzin totes les factures es posarà en evidència que tot ha estat un error sense mala intenció. En aquest sentit, segons Gaspart, “lligar l’informe amb la decisió de dimitir porta amaga mala intenció”. Malgrat això, el president de Turisme de Barcelona ha reconegut que “potser es pot millorar més el control” i la “clarificació que tot el que es gasta en aquesta casa es gasta bé”.

Entre els conceptes que l’auditoria destaca com a no justificats, per exemple, hi ha un a estança per a 4 persones a Dubai (7.980 euros), un vol a Nova York (2,795 euros), un sopar de Nadal per a 250 comensals (14.949 euros) o vuit menús més un projector al restaurant Windsor de Barcelona(460 euros).

“Errors de comptabilitat”

El regidor de Turisme de l’Ajuntament, Agustí Colom, també ha recalcat que respecten “la honorabilitat” del fins ara director, però ha estat més ferm en afirmar que s’han detectat “imports no documentats”, amb “deficiències i alguna irregularitat”. “Potser és un error de comptabilitat. No qüestionem la seva honorabilitat, però farem un informe que ens permeti veure la exactitud de les irregularitats i que la seva honorabilitat quedi palesa”, ha assenyalat. Colom també ha defensat que s’hauran de subsanar els defectes en cas que es ratifiquin i que s’haurà de reforçar el control de la despesa.

William Carnes havia estat conseller d’Agricultura del Govern i tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Barcelona en l’etapa socialista. Turisme de Barcelona està format per l’Ajuntament conjuntament amb la Cambra de Comerç i la Fundació per a la Promoció de Barcelona

Més continguts de