Líbia
Societat 24/03/2011

Webislam retira l'article que comparava la intervenció aliada a Líbia amb l'11-M

El web demana disculpes a qui s'hagi sentit ofès. El text donava peu a interpretar que hi podria haver un altre atemptat a l'Estat arran de l'operació militar internacional contra Gaddafi

Redacció
2 min
L'article de la polèmica, a la protada d'ahir de Webislam.

BarcelonaEls responsables del portal Webislam han demanat disculpes per l'article que ahir presidia el lloc web en què es vinculava l'operació militar a Líbia amb l'11-M. El text donava peu a interpretar que la intervenció provocaria un nou atemptat terrorista a l'Espanya, tal com ha fet El Mundo en l'edició d'avui. "Lamentem que [l'article] hagi pogut ferir sensibilitats i, sobretot, demanem disculpes a totes i cada una de les persones que s'hagin pogut sentir ofeses després d'evocar uns esdeveniments tan terribles", diu una nota penjada al web.

El text d'Abdennur Prado, president de la Junta Islàmica catalana, es titulava "Tendrán su 11-M", i criticava la participació espanyola a la intervenció internacional sobre Líbia. L'article afirmava: "Un cop més la guerra ens governa. Tan sols uns dies després de l'aniversari de l'11-M, com un acte de traïció a les víctimes i al patiment dels espanyols. Condemant un altre poble a la violència, a anys de guerra i de rapinya (...). Tindran el seu 11-M. Déu no ho vulgui. Potser ni avui ni demà, potser a l'altra vida. Potser només en la ment de la mare amorosa d'un nen destrossat, potser en el malson del pilot que llança els míssils, potser només en la ràbia continguda de tants i tants éssers vius que no es resignen a veure com la usura ho podreix tot". L'article denunciava que la intervenció tallarà l'onada de canvi al món àrab i llançava acusacions contra analistes i mitjans de comunicació per ocultar suposades víctimes civils.

En la seva edició d'avui, el diari El Mundo interpreta el text en clau d"'advertència" i afirma que "l'autor fa una terrible predicció" d'un atemptat terrorista, ara durant el mandat de Zapatero. Arran d'aquesta informació Prado ha afegit una nota introductòria en què explica: "En aquest text, l'11-M és utilitzat com una metàfora de la massacre de civils innocents. Quan s'afirma que determinades persones 'tindran el seu 11-M' no es pretén expressar el temor que es produeixi un nou atemptat terrorista a Espanya (de fet, no crec que l'11-M fos un atemptat 'islamista'. El que es vol dir és que cada bomba que cau sobre Líbia i mata civils innocents, amb l'ajuda espanyola, ja és una reedició de l'11-M)".

Aquest dijous al matí, l'autor ha publicat un afegitó a l'article acusant El Mundo, sense esmentar-lo, de "tergiversar paraules per projectar les seves inseguretats i evidents hostilitats cap a l'islam i els musulmans". L'article es pot consultar ara al blog personal d'Abdennur Prado.

stats