Societat 29/07/2015

Abertis porta als tribunals el ministeri de Foment per l'AP-7

L'empresa reclama 769 milions d'euros com a compensació per la reducció del trànsit durant la crisi

Acn
1 min
Un home paga al peatge de l'AP7 a la Roca del Vallès en una imatge d'arxiu / ACN

BarcelonaAbertis ha presentat un recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Madrid davant la negativa del ministeri de Foment a pagar al grup una compensació econòmica per la reducció del trànsit rodat a l'autopista AP-7 durant la crisi. Concretament, la concessionària Acesa –que forma part del grup– reclama 796 milions d'euros a l'Estat. Abertis s'ha decidit a portar als tribunals l'afer després que al juny el ministeri de Foment desestimés el recurs d'alçada interposat per la companyia. A més, ha presentat davant la Delegació del govern una sol·licitud d'interpretació formal del contracte concessional i en concret del decret del 2006 sobre la garantia de trànsit.

A través del comunicat de presentació de resultats, Abertis ha defensat que la companyia disposa de "prou dictàmens jurídics que avalen la seva posició". La companyia defensa que la compensació econòmica per reducció de trànsit està recollida en un reial decret del 2006 i a més va ser "confirmada al seu dia per diversos estaments tant del ministeri de Foment com del ministeri de Justícia".

Tot i que Abertis està convençut que els tribunals els donaran la raó, l'empresa ha fet una provisió de 769 milions d'euros per "prudència comptable". Aquest import, segons la companyia, cobriria el saldo total acumulat per garantia de trànsit fins al juny del 2015 en el tram de l'AP-7 gestionat per Acesa, entre la Jonquera i Salou.

stats