Societat 12/01/2012

Els funcionaris mantenen la tancada després de la reunió amb Presons

Fonts de Justícia apunten que ahir dimecres a la nit es van aconseguir "alguns avenços", tot i que la negociació continua oberta i es reprendrà pròximament

Efe
2 min
Un dels negociadors no ha pogut entrar fins tres quarts d'hora més tard perquè havia abandonat l'edifici / ACN

BarcelonaEls delegats sindicals que des de dimarts estan tancats a la seu de Serveis Penitenciaris de la Generalitat mantenen l'acció de protesta després de la reunió celebrada aquest dimecres amb responsables del Departament per intentar acostar posicions sobre la negociació de les retallades.

Segons ha informat una portaveu del Departament de Justícia, a la reunió, que va acabar aquest dimecres a la nit després de prolongar-se durant gairebé cinc hores, s'han aconseguit "alguns avenços", encara que continua oberta i es reprendrà pròximament.

Mesura de pressió

Com a mesura de pressió, els delegats sindicals van decidir, en acabar la reunió, mantenir la tancada a la desena planta de l'edifici de Serveis Penitenciaris, situat al carrer Aragó de Barcelona, per la qual cosa han passat la segona nit a l'immoble.

Els delegats sindicals van decidir dimarts tancar-se a la seu de Serveis Penitenciaris fins que la conselleria accedís a moure's en les seves posicions, després que la taula negociadora, que porta més d'un mes en marxa, arribés a un punt mort.

Talls de trànsit al carrer Aragó

Aquest dijous al matí, els funcionaris han continuat tallant el carrer Aragó de Barcelona de manera puntual com a mesura de pressió. Uns 40 representants sindicals s'han concentrat davant la seu de Serveis Penitenciaris.

Centenars de funcionaris

Per donar suport a la protesta dels seus delegats –dels sindicats representatius en el sector UGT, CCOO, CATAC i CSIF– centenars de funcionaris es van concentrar a les portes d'algunes presons, van convocar vagues de zel i van bloquejar durant unes hores els accessos a la presó Quatre Camins de Barcelona, amb prop de 2.000 presos.

La protesta va impedir el relleu dels funcionaris del torn de nit de Quatre Camins, cosa que va obligar a mantenir reclosos en les seves cel·les com a mesura de seguretat gran part dels presos, però poc després va ser desconvocada, fet que Serveis Penitenciaris exigia com a condició per tornar-se a asseure a la taula negociadora.

Avanços petits

A les 18.00 h d'ahir dimecres es va iniciar la reunió entre els representants de l'administració i els delegats sindicals, que va concloure després de cinc hores sense un acord definitiu, encara que amb avenços en el procés negociador.

Principalment, les negociacions giren sobre la rebaixa salarial que exigeix la Generalitat, que afecta complements retributius i l'eliminació dels dies festius extraordinaris de què disposa aquest col·lectiu.

stats