Societat 19/05/2014

Com aconseguir tres o quatre collites de marihuana cada any

Els Mossos detenen tres homes que cultivaven cànnabis a gran escala en una casa del Bages

Acn
2 min

Sant Salvador de GuardiolaTres detinguts i la confiscació de 112,5 quilos de marihuana ja assecada i tallada, a punt per distribuir. El valor al mercat negre d'aquesta mercaderia hauria estat d'uns 200.000 euros, segons els càlculs policials. Aquest és el balanç d'una operació que han fet els Mossos d'Esquadra al Bages, on han desmantellat un petit grup que treballava amb discreció i eficiència –aconseguien tres o quatre collites cada any– en una casa de Sant Salvador de Guardiola.

Investigats durant més de quatre mesos

Els protagonistes d'aquesta història són tres homes de 29, 33 i 37 anys, veïns de Barcelona però que 'treballaven' a Sant Salvador: la policia assegura que no tenien cap altra feina, que el projecte del Bages no era una afició de cap de setmana, sinó que el cultiu de cànnabis era "a gran escala" i que els detinguts en vivien. Un dels implicats ha estat empresonat provisionalment i els altres dos han quedat en llibertat després de declarar davant del jutge i esperaran el judici a casa seva.

La investigació va començar a finals de desembre i ha estat laboriosa perquè els sospitosos passaven desapercebuts pels veïns i prenien mesures per dificultar l'acció policial, segons fonts dels Mossos.

Bombes de calor, focus, regadiu interior...

Finalment, després de mesos acumulant proves, els agents van entrar a la casa el 9 de maig. Van detenir els tres sospitosos i van descobrir-hi, amb tot detall, la sofisticació del mètode que utilitzava el trio. Al marge de la collita ja assecada n'hi havia una altra en fase de cultiu. I tots els estris: 14 aparells d'aire condicionat amb bomba de calor, 72 reactàncies per encendre 72 focus d'il·luminació de 600 watts cadascun, extractors amb filtres de carboni i, fins i tot, un sistema de regadiu interior. A més, tenien manipulada la presa de llum per estalviar-se de pagar la molta electricitat que consumien.

stats