Societat 14/09/2017

Controlada la fuita química en una empresa de Mollet del Vallès

Els bombers han diluït la barreja de productes tòxics que ha provocat el núvol tòxic

Acn
1 min
Imatge aèria de l’empresa KAO de Mollet del Vallès

Mollet del ValèsLa fuita química que s'ha produït poc després de les dotze d'aquest migdia en una empresa de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) ha quedat controlada poc abans de dos quarts de dues del migdia, segons han indicat els Bombers de la Generalitat. Els bombers han diluït la barreja de productes tòxics que ha provocat una reacció química i una emissió de gasos, però no hi ha hagut cap incendi. Cap persona ha quedat ferida arran de l'incident.

Segons els Bombers, el núvol groc que s'ha generat per la fuita ha quedat contingut a la planta i els treballadors s'han situat en una zona segura. Un cop controlada la fuita, els bombers fan tasques de ventilació de la nau afectada. La fuita s'ha produït a l'empresa KAO, que es dedica a la fabricació de productes de consum per a la cura personal, detergents, cosmètics i dels seus components químics bàsics. Protecció Civil ha recomanat aquest matí no apropar-se a la zona, ja que el núvol groc podria ser tòxic.

L'empresa està situada al carrer Bilbao, número 35, al polígon El Calderí. Fins al lloc dels fets s'han desplaçat vuit dotacions dels Bombers de la Generalitat, i l'empresa afectada també ha activat els seus propis bombers. Així mateix, s'han mobilitzat tres dotacions dels Mossos d'Esquadra i una altra del SEM. La policia local de Mollet ha tallat els accessos al carrer Bilbao. La fuita no ha provocat cap afectació al trànsit de la C-17 ni a la circulació dels trens de Rodalies.

stats