Societat 16/07/2017

Activistes presenten reclamacions davant d'Iberia i Vueling a l'aeroport de Sevilla per la deportació del senegalès

La caravana solidària Abriendo Fronteras considera que les deportacions són una "amenaça constant i intencionada" als immigrants

Efe
1 min
Activistes presenten reclamacions davant d'Iberia i Vueling a l'aeroport de Sevilla per la deportació al Senegal

SevillaEls 11 passatgers que van aixecar la veu contra la deportació en un vol ahir entre Barcelona i Dakar han rebut el suport d'uns activistes a Sevilla. La caravana solidària Abriendo Fronteras han dut a terme una "acció reivindicativa i de protesta" a l'aeroport de Sevilla "contra la deportació" de l'immigrant senegalès d'aquest dissabte.

La caravana, que va sortir ahir de Madrid cap a Melilla, ha presentat fulls de reclamacions contra Iberia i Vueling i ha cantat consignes. A través d'un comunicat, la caravana denuncia el "negoci" que suposen les deportacions d'immigrants per a empreses com Barceló, Air Nostrum, Iberia, Air Europa i Swiftair. Segons els seus càlculs, les deportacions costen uns 12 milions d'euros cada any. El 2016, segons dades de la mateixa caravana, n'hi va haver unes 10.000, una xifra "superior a la d'arribada d'immigrants".

A més, denuncien que la majoria dels vols de deportació es fan en macrovols en què només es deporta immigrants per "evitar la resistència i la solidaritat de la ciutadania". Per això, consideren que les deportacions són "una amenaça constant i intencionada a la població immigrant, una arma per fer por i impedir que s'organitzin, defensin els seus drets i denunciïn els atropellaments i abusos".

stats