Societat 29/03/2016

Ada Colau: "Judicialitzar un poema feminista em sembla fora de lloc"

L'alcaldessa de Barcelona reacciona a Catalunya Ràdio per l'obertura de diligències judicials arran de la denúncia de l'Associació Espanyola d'Advocats Cristians

Ara
2 min

BarcelonaL'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reaccionat aquest matí davant les diligències obertes al jutjat d'instrucció número 26 contra la poetessa Dolors Miquel per la lectura del poema 'Mare nostra' a l’entrega dels premis Ciutat de Barcelona. "Judicialitzar un poema feminista em sembla fora de lloc", ha dit al programa 'El matí de Catalunya Ràdio'. Sobre la possibilitat que, a més, la investiguessin a ella per haver-lo aplaudit, ha afegit: "Mig país pot acabar als jutjats si continuem per aquest camí".

Colau ha dit que li sap greu si algú s'havia sentit ofès pel poema, però ha insistit que no s'hi deia "cap paraula ofensiva contra cap creença religiosa" i que tan sols és una "afirmació feminista sobre els drets de les dones". Per això, la denúncia li sembla "estranya". L'Associació Espanyola d'Advocats Cristians, que va denunciar el poema, creu que és una vexació de l’oració cristiana del parenostre i acusa la poetessa d’un delicte contra els sentiments religiosos.

Colau ha insistit que té "tot el respecte per les creences cristianes i de tot tipus sempre que siguin compatibles amb els drets humans", però creu que la denúncia és una manera "d'intentar polititzar" el poema. "No deia res en contra del cristianisme ni de res, era un poema feminista" i no incloïa "cap paraula ofensiva contra cap creença religiosa", ha insistit, tot i que ha acceptat debatre si podia ser o no "de mal gust".

En una entrevista a l'ARA, Miquel va defensar el seu poema de les acusacions que el titllaven de "blasfem" o de "paròdia sacrílega del parenostre": "És una dignificació del cos de la dona i un al·legat a favor de la bondat. Carrego contra el ressorgiment del feixisme a Europa, un dels problemes greus que vivim actualment, i contra aquells que volen infligir dolor als altres sense donar-hi importància".

El regidor del PP, Alberto Fernández Díaz, que va abandonar la sala indignat quan Miquel va llegir el poema, va dir al febrer que pensava demanar el cessament de qui per "acció o omissió" va permetre la inclusió en l'acte d'un poema que va ser "ofensiu per a molts barcelonins".

stats