INFRAESTRUCTURES
Societat 08/10/2012

Adif preveu posar en marxa el TGV entre Barcelona i la frontera francesa l'any que ve

El president de Renfe, Julio Gómez-Pomar, afirma al Congrés que la companyia preveu ingressar un 6,7% més en concepte de viatgers, gràcies en gran part a la posada en marxa d'aquest tram

Acn
1 min
El TGV entre BCN i Figueres s'endarrerirà un altre any

BarcelonaEl president d'Adif, Enrique Verdaguer, ha anunciat aquest dilluns a la comissió de Foment del Congrés dels Diputats que el TGV entre Barcelona i la frontera francesa entrarà en servei l'any que ve, el 2013. D'aquesta manera es tanca la construcció i posada en servei de la totalitat de línia que va des de Madrid a França passant per Saragossa, Lleida i Barcelona. El president de Renfe, Julio Gómez-Pomar, ha afirmat que la companyia preveu ingressar un 6,7% més en viatgers gràcies, en part, a la posada en marxa d'aquest tram. Verdaguer també ha explicat el pressupost que Adif destina al corredor mediterrani: 995 milions d'euros. S'hi inclouen els trams Barcelona-frontera francesa, Tarragona, País Valencià, Múrcia, Múrcia-Almeria i Boadilla-Granada. D'aquests 995 milions, 260 milions corresponen al canvi d'ample de via.

Malgrat que la posada en marxa del servei del TGV entre Barcelona i la frontera francesa coincideix amb l'entrada en funcionament de la liberalització per al transport de viatgers el 31 de juliol del 2013, el president de Renfe, Julio Gómez-Pomar, ha apuntat que els ingressos dels viatgers pujaran un 6,7% gràcies a un augment del trànsit del 3,5% a les línies comercials.

stats