Societat 18/05/2015

Adou, el nen de la maleta, es retroba amb la seva mare

El nen continua ingressat en un centre de menors de Ceuta. La mare ha prestat declaració davant del jutge i s'ha sotmès a una prova d'ADN. També ha declarat el pare, en presó preventiva

Efe
2 min
La mare, després de la seva trobada amb Adou / EFE

CeutaDesprés de moltes hores d'angoixa, aquest dilluns s'ha produït l'esperada trobada entre Lucie Ouattara i el seu fill, Adou, el nen que va intentar creuar la frontera de Ceuta dins d'una maleta i que roman acollit al centre de menors Mediterrani de la ciutat autònoma. "El nen gairebé cau al passadís en veure la seva mare", ha explicat l'advocat sevillà Juan Isidro Fernández. L'abraçada s'ha produït en un dels passadissos del centre de menors.

Lucie Ouattara havia arribat aquest mateix matí en vaixell a Ceuta procedent d'Algesires (Cadis) i des del port s'ha dirigit en un taxi cap als jutjats de la ciutat, on ha prestat declaració i s'ha sotmès a les proves pertinents d'ADN. Lucie Ouattara ha prestat declaració a la mateixa seu on moments abans el seu marit, Ali Ouattara, es ratificava davant del jutge sobre aquest cas obert des del passat dia 7 de maig quan el nen Adou va ser descobert a l'interior d'una maleta.

El lletrat ha aprofitat per lliurar a Ceuta tota la documentació del nen i sol·licitar que sigui lliurat a la seva mare, que en té la guarda i custòdia del menor, que es troba en un bon estat de salut. "Ens han comentat que els tràmits poden culminar en un termini de vint a trenta dies, la qual cosa inclou la paperassa i els resultats de les mostres d'ADN", ha afegit l'advocat.

Minuts abans que Ouattara arribés al Jutjat d'Instrucció número 5 de Ceuta, entrava a l'edifici Ali Outtara, pare del nen. Escortat per la policia, l'home ha declarat davant del jutge que porta el cas

El menor, de 8 anys, va ser localitzat el passat dia 7 de maig dins d'una maleta que portava una jove marroquí de 19 anys, que presumptament s'havia posat d'acord amb el pare del nen. El pare va ser detingut una hora i mitja després en la mateixa duana quan també creuava a peu la frontera. Des d'aleshores, tant ell com la ciutadana marroquina que duia la maleta són en presó preventiva.

La parella porta tres anys intentant que el petit es traslladi a Espanya, encara que els esforços sempre han resultat poc exitosos. Adou pateix paludisme des de petit, ha patit algunes recaigudes i el seu ànim és feble, a causa de l'absència dels seus pares. "No vol anar a l'escola i sempre demana veure'ns", ha assenyalat als periodistes la seva mare. El matrimoni Ouattara ha aconseguit que un dels seus quatre fills s'hagi traslladat al lloc on resideix el matrimoni actualment, Puerto del Rosario (Fuerteventura). Els altres tres viuen al seu país, Costa d'Ivori, entre ells Adou, sota la cura de familiars i veïns.

stats