SOCIETAT
Societat 18/05/2012

El Col·legi d'Advocats de Barcelona demana que es tanqui la web dels Mossos per delatar violents urbans

Creuen que certs aspectes de la web podrien ser inconstitucionals i volen que es tanqui fins que s'hagi resolt judicialment

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaEl Col·legi d'Advocats de Barcelona (Icab) ha demanat avui que es tanqui la web dels Mossos d'Esquadra per delatar violents urbans fins que es resolgui si atempta o no contra els drets fonamentals dels joves que hi apareixen.

En un comunicat, l'Icab destaca que la web podria estar atemptant contra els drets a la presumpció d'innocència, a l'honor i a la pròpia imatge. Considera que la difusió de fotografies de ciutadans no imputats judicialment hauria de ser autoritzada expressament per un jutge.

L'Icab reitera, a més, que la violència per part de "grups minoritaris" no justifica ni legitima cap reforma "que tendeixi a reduir els drets constitucionals d'associació, de reunió, d'expressió, de presumpció d'innocència, de dret a l'honor i a la pròpia imatge que tenen tots els ciutadans".

Creuen que aquest tipus de reformes converteixen la ciutadania "en víctima no només dels atacs de grups violents sinó també de les reformes legislatives que retallen drets" i endureixen un Codi Penal "que ja preveu penes greus" per a aquest tipus de delictes.

stats