Societat 11/01/2019

El Col·legi d'Advocats de Barcelona es desmarca de les crítiques d'un grup d'advocats per la gossa Sota

Lletrats de la comissió pels drets animals diuen que s'obstrueix l'accés a la investigació

Ara
1 min
Animalistes demanen investigar la mort d'un gos a trets per un agent de la Urbana

BarcelonaEl Col·legi d'Advocats de Barcelona s'ha desmarcat aquest divendres del comunicat que ha redactat un grup de lletrats que formen part de la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals de la institució denunciant la manca de transparència de l'Ajuntament en la investigació del cas de la gossa Sota, morta a trets per un agent de la Guàrdia Urbana el 18 de desembre. Els lletrats critiquen que el consistori "no compleix amb l'obligació legal d'obrir un expedient sancionador" de cara a la pràctica de proves "objectives" i "sense manipulació", com ara la necròpsia, i lamenta que "obstrueixi" el dret als animalistes a tenir-hi accés.

El Col·legi d'Advocats ha reaccionat immediatament enviant un altre comunicat advertint que es desmarca de l'opinió d'aquests professionals que atribueixen la mort de la gossa a la "nefasta gestió de l'Ajuntament".

Precisament, l'Ajuntament de Barcelona va anunciar la setmana passada la seva intenció de reforçar la formació dels agents de la Guàrdia Urbana a l'hora de tractar amb animals amb un curs de benestar animal dissenyat amb el Col·legi de Veterinaris.

stats