Societat 03/12/2010

Una vaga encoberta de controladors aeris bloqueja l'espai aeri en ple pont de la Puríssima

Abandonament en cascada dels llocs de treball arran del malestar generat per l'aprovació del decret que modifica les condicions de treball dels tècnics de trànsit aeri. El sindicat assegura que és un moviment espontani. No surt cap vol de Barajas, Bilbao, les Balears, les Canàries i Galícia. La majora de vols tampoc no poden aterrar-hi

Quim Torrent
1 min

Els controladors aeris han tornat a la vaga encoberta. Després que el consell de ministres d'aquest matí hagi aprovat noves mesures que regulen els horaris, els responsables de la navegació aèria dels aeroports espanyols. Es tracta d'un nou episodi del pols que mantenen amb el govern espanyol.

La vaga encoberta –oficialment els controladors al·leguen cansament físic i tenen la baixa– ha obligat durant la tarda a tancar els aeroports de Barajas, Bilbao, Galícia, les illes Balears i les Canàries. De moment, l'aeroport de Barcelona opera amb alguns retards. Les dificultats aniran augmentant perquè molts avions no podran arribar al Prat, de manera que no podran recollir els passatgers que els esperen. Tot plegat té lloc enmig de l'operació sortida del pont de la Puríssima, un dels que major trànsit genera.

AENA ja ha advertit, en un comunicat, que els controladors podrien estar cometent un delicte per abandonament d'un lloc de treball en un servei públic. Els recorda que podrien estar infringint l'article 409 del Codi Penal, que preveu una suspensió del lloc de treball d'entre 6 mesos i 2 anys, i multes d'entre 8 i 12 mesos (amb una quota diària que hauria de fixar el jutge).

stats