Societat 07/08/2015

Com afectaria l'explosió d'una bomba com la d'Hiroshima a la teva ciutat?

Un historiador nuclear de l'Institut de Tecnologia Stevens (Nova Jersey) crea un mapa interactiu que permet veure quin abast tindria la detonació d'una bomba nuclear a qualsevol indret del món

Ara
1 min
Simulacre de l'afectació de la bomba d'Hiroshima a Barcelona / Nukemap

BarcelonaUs heu preguntat mai quina afectació tindria a la vostra ciutat la detonació d'una bomba nuclear com les que van arrasar Hiroshima o Nagasaki l'agost del 1945HiroshimaNagasaki l'agost del 1945? Mundialment, s'estima que avui dia hi ha un arsenal d'unes 15.000 bombes nuclears, cadascuna amb una capacitat de destrucció molt superior a les llançades sobre les dues ciutats japoneses.

Coincidint amb el 70è aniversari de la tragèdia japonesa, l'historiador nuclear Alex Wellerstein, de l’Institut de Tecnologia Stevens de Nova Jersey (Estats Units), ha creat una aplicació que permet veure com afectaria l'explosió d'una bomba nuclear a qualsevol lloc del món. L'eina, anomenada Nukemap, permet a l'usuari escollir la ciutat on es vol fer el simulacre, el tipus de bomba i els paràmetres específics que es volen visualitzar, com per exemple el radi d'afectació de l'explosió –a l'aire o a la superfície–, el nombre de víctimes mortals i de ferits que causaria, o l'abast de la radiació.

Tot seguit us mostrem el simulacre d'afectació de la 'Little Boy' –la bomba utilitzada a Hiroshima– a les principals ciutats catalanes:

Girona

Simulacre de l'afectació de la bomba d'Hiroshima a Girona / Nukemap

Lleida

Simulacre de l'afectació de la bomba d'Hiroshima a Lleida / Nukemap

Tarragona

Simulacre de l'afectació de la bomba d'Hiroshima a Tarragona / Nukemap
stats