SOCIETAT
Societat 04/05/2012

Els afectats per desnonaments tindran prioritat per cobrar el PIRMI

El Govern prepara nous canvis en l'accés a la prestació que les entitats socials veuen amb recel

Auri Garcia Morera
1 min
REIVINDICACIÓ 
 Les entitats socials defensen que els receptors del PIRMI ho són perquè ho necessiten i que se'ls ha de garantir que puguin cobrar la prestació.

BarcelonaEl Govern prepara una modificació de la renda mínima d'inserció –l'antic PIRMI– que farà que les persones afectades per circumstàncies més greus tinguin prioritat en l'accés a aquest ajut. Els ciutadans sense cap ingrés a la família o que estiguin en procés de desnonament seran els primers que podran accedir a cobrar el PIRMI. La iniciativa es va plantejar al març dins dels grups de treball contra la pobresa que impulsa el departament de Benestar Social i Família, que juntament amb la conselleria d'Empresa i Ocupació coordina la concessió d'aquesta prestació. Els criteris i la seva ponderació ja fa setmanes que estan definits i es podrien començar a aplicar aviat.

El Govern considera que la situació econòmica fa necessari donar prioritat als casos més urgents. Tot i que les entitats socials coincideixen amb el principi general d'atendre primer els casos urgents, no avalen el funcionament general del PIRMI i mostren recels sobre aquests nous canvis.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA Premium

stats