SOCIETAT
Societat 23/07/2012

Els Agents Rurals han trobat centenars de burilles a l'origen de l'incendi de la Jonquera i apunten a negligències humanes

La principal hipòtesi en els dos incendis és que la mà de l'home està darrera dels dos focs de l'Alt Empordà

Acn
1 min
Gràfic incendi de la Jonquera, dilluns 23 juliol, llista de pobles ampliada / E. UTRILLA

BarcelonaEl Cos d'Agents Rurals ha trobat centenars de burilles al punt on es va originar aquest diumenge l'incendi de la Jonquera, segons ha informat el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Per aquest motiu, els agents sostenen que el llançament d'una burilla és la principal hipòtesi sobre l'origen del foc. Tant en aquest cas com en el foc de Portbou, els agents rurals treballen sota la hipòtesi que els dos focs es van originar per negligències humanes, "probablement per burilles".

El Cos dels Agents Rurals, del Departament d'Agricultura, han recollit proves a la zona on es van originar els focs per tal de determinar la causa que els va provocar. En el cas de la Jonquera, el foc va començar a l'aparcament de camions del Pertús a l'N-II.

El foc ha afectat una zona 13.800 hectàrees de 17 municipis (la Jonquera, Agullana, Darnius, Boadella i les Escaules, Terrades, Llers, Vilanant, Avinyonet de Puigventós, Vilafant, Figueres, Cantallops, Capmany, Sant Climent Sescebes, Masarac, Cabanes, Biure i Pont de Molins) i s'estén 65 quilòmetres. D’aquesta superfície, la majoria correspon a arbrat (51%), conreu (22%) i matollar (19%). No totes les parts estan cremades, ja que queden unes 3.000 hectàrees de conreus.

stats