ISLAMOFÒBIA
Societat 08/09/2016

Agredeixen una dona embarassada per portar el nicab

M. Riart / E. Borràs
2 min
Agredeixen una dona embarassada per portar el nicab

BarcelonaLa Fiscalia de Delictes d’Odi i Discriminació investiga l’agressió de dos ultres que van clavar una puntada de peu a la panxa d’una dona embarassada que duia el nicab, el vel musulmà que només deixa els ulls al descobert. La Guàrdia Urbana de Barcelona els va arrestar el dilluns 29 d’agost a prop de la Via Laietana, al districte de Ciutat Vella. També hauria identificat una tercera persona que els acompanyava, però que no hauria participat directament en l’agressió.

La dona passejava amb el marit i dos fills. Segons van explicar alguns testimonis als agents, els dos arrestats van increpar la víctima pel fet de portar el vel i el seu marit els va retreure els insults. Els presumptes agressors el van empènyer i van intentar colpejar-lo. La dona va intervenir perquè el deixessin en pau i va acabar rebent una puntada de peu a l’abdomen. Alguns vianants van intervenir per protegir-la a ella i als nens fins que va arribar la policia. Els serveis sanitaris van traslladar la dona a l’hospital i un ginecòleg va descartar que ella o el nadó haguessin patit cap lesió.

Antics ultres de futbol

Segons la Guàrdia Urbana, els dos detinguts tenien antecedents per la seva vinculació amb un grup d’ultres de futbol d’extrema dreta. Segons fonts pròximes al cas consultades per l’ARA, els investigadors dels Mossos d’Esquadra estan traçant el perfil dels arrestats. Els antecedents són per fets molt anteriors i, tot i la seva pertinença al grup ultra, d’entrada tot apunta que l’agressió seria un fet aïllat sense una relació directa amb aquest col·lectiu.

L’Ajuntament de Barcelona, que va posar el cas en coneixement del fiscal de Delictes d’Odi, Miguel Ángel Aguilar, ha anunciat que es personarà com a acusació popular en el cas, que porta un jutjat de Barcelona. El tinent d’alcalde de Ciutadania, Jaume Asens, assegura que qualsevol agressió d’aquest tipus “és una vulneració de drets humans i un atac, no només a les persones directament perjudicades, sinó a la societat en conjunt”. El consistori vol treballar amb la Fiscalia per crear un protocol que agilitzi la seva personació als jutjats en aquests casos.

stats