Societat 08/01/2020

Agressió racista contra dos joves a la Sagrera

Un dels nois continua ingressat i les víctimes denunciaran l'atac

Pau Esparch
2 min
Detall de la parada de metro de la Sagrera de Barcelona

BarcelonaAgressió racista en ple migdia contra dos joves al barri de la Sagrera de Barcelona. Els fets van passar dimarts quan els nois, que treien diners d'un caixer al carrer Garcilaso, van rebre una forta pallissa. Els dos van quedar ferits i un d'ells continua ingressat. Segons ha explicat a l'ARA en Mohamed, una de les víctimes, un home corpulent va anar cap a ells i els va dir: "Què mireu?". En Mohamed li va respondre: "Què passa?", i l'atacant li va començar a pegar. Li va clavar uns cops de puny a la zona de la boca, fet que li va provocar un mareig. Els dos joves es van intentar defensar i l'home va perseguir l'amic d'en Mohamed, que va caure a terra. L'agressor va clavar-li diverses puntades de peu fins que va deixar-lo inconscient.

En Mohamed va pujar a casa seva per alertar els serveis d'emergències i l'atacant va desaparèixer de la zona. Els Mossos d'Esquadra van arribar al lloc de la pallissa, a pocs metres de l'estació de la Sagrera, i les dues víctimes van ser traslladades a un centre mèdic per les lesions. Des d'aleshores l'acompanyant d'en Mohamed està ingressat en un hospital amb una afectació a la zona del crani. En Mohamed considera que la motivació de l'agressió va ser racista perquè ell és d'origen senegalès i el seu amic d'origen marroquí, i abans de la pallissa no havien tingut cap discussió amb l'home que els va pegar. El jove que continua ingressat és escolta del Centre Cultural Islàmic Català del Clot.

Els Mossos d'Esquadra investiguen l'atac, però encara no han rebut la denúncia dels joves. La intenció dels nois és presentar la denúncia aquest dijous i en Mohamed ha explicat que ha reconegut l'agressor: ha assegurat que és un professional d'arts marcials mixtes vinculat a un gimnàs situat a pocs metres del lloc de la pallissa.

La Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) ha convocat una protesta aquest dijous a les set del vespre als Jardins de Virginia Woolf, a tocar de l'estació de La Sagrera, per rebutjar aquesta agressió racista i amb el lema "Prou impunitat per als feixistes". El regidor de Drets de Ciutadania de Barcelona, Marc Serra, ha manifestat en un tuit que l'Ajuntament es posa a disposició dels dos veïns ferits. "Treballem des d'ara mateix perquè els covards agressors siguin identificats i no quedin impunes", ha anunciat Serra.

stats