Agressió Sexual

La policia investiga el fill del president del TC, Conde-Pumpido, per una denúncia d'agressió sexual

Després de passar a disposició judicial ha quedat en llibertat sense mesures cautelars

Ara
2 min
Candido Conde Pumpido Varela en una imatge d'arxiu de l'any 2014

BarcelonaEl jutjat d'instrucció número 44 de Madrid ha deixat en llibertat, sense mesures cautelars, l'advocat i fill del president del Tribunal Constitucional –amb qui comparteix nom–, Cándido Conde-Pumpido, després que fos detingut per una denúncia d'agressió sexual en grup. El van arrestar amb dos homes més, denunciats pel mateix fet, i que també han quedat en llibertat. La detenció va tenir lloc divendres i aquest dissabte tots tres han passat a disposició judicial, segons confirmen a l'agència Efe fonts pròximes a la investigació. Els fets els està investigant la Unitat d'Atenció a la Família i la Dona (UFAM) de la Policia de Madrid.

La denunciant i la Fiscalia havien demanat una ordre d'allunyament com a mesura cautelar, però la jutge no l'ha concedit. El ministeri públic no havia sol·licitat presó provisional perquè la denunciant no té lesions, segons indiquen fonts fiscals a Europa Press. Conde-Pumpido hauria contactat divendres a la nit amb la dona perquè anés a casa seva, on també hi havia dos homes més. En sortir del domicili, la dona va denunciar que havia patit una agressió sexual per part de tots tres. Ara bé, segons El Mundo, la interlocutòria de la jutge indica que les imatges aportades per Conde-Pumpido "obtingudes per les càmeres de seguretat del seu domicili, desvirtuen la versió donada per la víctima" on no es "visualitza cap situació similar a la descrita per la denunciant".

El cas pren rellevància pel fet que el detingut és el fill de l'actual president del Tribunal Constitucional. Una figura que ha estat assenyalada per la dreta en moltes ocasions perquè el consideren un perfil polititzat per la seva proximitat al PSOE. El magistrat va ser fiscal general de l'Estat durant el mandat de José Luis Rodríguez Zapatero, entre el 2004 i el 2011. Aquella etapa va ser un parèntesi en la seva etapa com a magistrat de la sala segona del Tribunal Suprem, a la qual va accedir l'any 1995. Allà va ser on va forjar la seva enemistat coneguda amb l'actual president d'aquesta sala, Manuel Marchena.

El president del TC va accedir al càrrec a principis d'aquest any. Era el preferit del govern espanyol per ocupar la presidència de l'alt tribunal en una etapa en què el bloc progressista ha passat a tenir la majoria. En aquell moment, el PP va carregar durament pel fet que l'elecció de Conde-Pumpido no fos unànime, després que els magistrats conservadors haguessin intentat impedir la seva elecció.

stats