Societat 02/11/2019

Barcelona reformarà un nou tram de la Meridiana

Els treballs seran entre els carrers de Mallorca i Navas de Tolosa i costaran 6,6 milions d'euros

efe
1 min
Recreació de com quedarà el nou tram de la Meridiana reformat

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona destinarà 6,59 milions d'euros a la reurbanització d'un nou tram de l'avinguda Meridiana, el comprès entre els carrers de Mallorca i Navas de Tolosa-Josep Estivill, unes obres que està previst que comencin el 2020.

Segons ha informat aquest dissabte el consistori barceloní, el nou tram, de 501 metres, tindrà la mateixa secció del que ja ha estat renovat entre els carrers València i Mallorca: se suprimirà un carril d'entrada i hi haurà una mitjana central amb un carril bici segregat de doble sentit, arbrat i zones d'estada.

La Comissió de Govern ha aprovat definitivament aquest projecte, que donarà continuïtat a l'emprès en el mandat passat a la Meridiana entre la plaça de les Glòries i el carrer de Mallorca i que persegueix la conversió de l'avinguda en un eix cívic amb més verd i més espai per al vianant i la mobilitat sostenible.

S'actuarà sobre 501 metres de longitud, que sumats als 800 ja reurbanitzats suposaran un total de 1,3 quilòmetres d'una Meridiana renovada.

Amb aquesta intervenció, en el tram afectat la Meridiana passarà a tenir una secció amb un carril de circulació menys d'entrada a Barcelona.

Enmig hi haurà una mitjana central de 6,90 metres d'amplada, un carril bici segregat de doble sentit, de 4,30 metres, i un parterre de 2,60 metres al costat muntanya amb una filera d'arbres grans i enllumenat.

El carril bici que hi ha ara a les voreres es podrà eliminar per incorporar grans parterres al voltant dels plàtans existents combinats amb espais d'estada

stats