Societat 08/12/2016

L'Ajuntament de Barcelona suspèn el pla d'ampliació de Diagonal Mar

El consistori demana als promotors que ampliïn la informació de mobilitat, qualitat de l'aire i impacte econòmic del projecte, que preveia 5.300 metres quadrats més d'ús comercial

Ara
2 min
L’operació bat un rècord en el sector dels centres comercials a l’Estat.

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha suspès l'aprovació definitiva del pla d'ampliació del centre comercial de Diagonal Mar. Els promotors volien construir 5.341 metres quadrats més de locals comercials. El consistori els ha demanat que esmenin alguns defectes detectats en la proposta i que aportin més informació sobre la mobilitat, la qualitat de l'aire i l'impacte del projecte en el comerç de la zona.

Segons ha explicat l'Ajuntament en un comunicat, l'objectiu de la suspensió és que el consistori pugui estudiar amb més profunditat la nova documentació demanada als promotors, "per tal de valorar la idoneïtat del projecte en el model de comerç i de ciutat actual" i evitar "que el pla s'aprovi per silenci administratiu" tal com està actualment: "La voluntat és garantir que l'interès públic prevalgui sobre el privat i evitar que cap projecte vegi llum verda sense el vistiplau de la institució", assegura el comunicat municipal.

Al·legacions

L’acord de la suspensió es va prendre en la Comissió de Govern de l’1 de desembre. Durant el mes d'exposició pública es van rebre dues al·legacions (del PP i de la Fundació Barcelona Comerç), tres informes de la Direcció de Comerç i Consum, de Serveis de Mobilitat de l’Ajuntament i de la Direcció de Comerç de la Generalitat.

La Direcció de Comerç i Consum va demanar a concretar l'abast de la reforma que volien fer els promotors, més enllà d'enderrocar les sales de cinema i implantar a la zona nous locals de menys de 1.300 metres quadrats, i que s'expliqués si la reorganització dels establiments existents comportava un augment de la superfície de venda. Des de la direcció de Serveis de Mobilitat es sol·licitava incloure una sèrie de correccions amb relació amb l'avaluació de la qualitat de l'aire, la mobilitat i el repartiment del transport.

El projecte d'ampliació també va ser rebutjat a principis d'octubre pel consell plenari del districte de Sant Martí, amb els vots en contra del Govern municipal (BComú i el PSC) i dels grups de CiU, ERC i CUP. El PP i C's es van abstenir.

stats