Societat 19/08/2019

L'Ajuntament de Palafrugell vol convertir les platges i cales del municipi en espais lliures de fum

La mesura es faria efectiva l'estiu vinent però no preveu multes ni sancions per als fumadors

Ara
1 min
La platja de Calella de Palafrugell és un dels indrets del litoral que l'ajuntament vol convertir en espai lliure de fum

GironaConvertir les platges i cales de Calella de Palafrugell, Llafranc i Tamariu en espais lliures de fum. Aquest és l'objectiu que s'ha marcat l'equip de govern de Palafrugell de cara a la propera temporada estival. Abans, però, vol obrir un debat amb tots els sectors vinculats al turisme per tal de recollir les seves aportacions.

Segons indica l'Ajuntament de Palafrugell en un comunicat, la finalitat de la proposta és doble. D'una banda es busca millorar "els hàbits dels visitants". De l'altra, "conscienciar la gent de les problemàtiques que pot generar el tabac en un espai natural com el de primera línia de costa". "Una sola burilla pot arribar a contaminar fins a 8 litres d’aigua", recalquen.

El consistori subratlla que no es valora sancionar ni multar els fumadors, sinó que es vol treballar en la conscienciació i en el fet de normalitzar que no es pugui fumar a les platges. A més, recorda que els visitants del municipi són bàsicament famílies amb mainada.

L'equip de govern espera que la nova mesura entri en vigor a partir de l'estiu vinent per aconseguir que "s'elimini el tabac i el fum de tot el litoral de Palafrugell". Segons dades de la Generalitat, a Catalunya es registren més de 9.000 morts a causa de malalties derivades del tabaquisme, i l'exposició involuntària al fum del tabac provoca 200 morts anuals.

stats