Barcelona
Societat 23/04/2013

Alberto Fernández Díaz (PP) anuncia el nou pla d'usos de Ciutat Vella que permetrà més hotels

L'acord entre CiU i els populars permetrà aquest dimecres que el pla sigui aprovat en comissió amb l'objectiu que sigui vigent just abans d'aquest l'estiu

A.s.
1 min
Trias s'agafa al PP per desencallar inversions

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i Alberto Fernández Díaz (PP) s'han posat d'acord per tirar endavant el nou pla d'usos de Ciutat Vella. El dirigent popular ha anunciat aquest dimarts al matí tots els detalls d'aquest nou pla que regularà el nombre d'hotels, restaurants i locutoris, per exemple.

CiU i PP hi votaran a favor aquest dimecres mateix en comissió de govern, perquè en dos mesos s'aprovi al ple municipal, i pugui entrar en vigor abans de l'estiu.

Un dels aspectes més destacats d'aquest nou pla d'usos és que permetrà la construcció de nous hotels de 3, 4 i 5 estrelles a la zona perimetral del districte, i en els edificis de màxima protecció o catalogats B. També es permetrà l'ampliació dels hotels ja existents.

També es podran obrir nous restaurants en les zones no saturades (mireu mapa adjunt) de Ciutat Vella.

El pla regularà també els apartaments turístics, que en l'últim any han augmentat molt, fins a un 70% més (de 2.588 a 4.588). El PP aposta perquè aquests apartaments estiguin agrupats en un únic bloc, i no disgregats en diferents comunitats de veïns. En aquest sentit, es posarà en marxa un pla d'inspeccions per vigilar que es compleixin les normes, per exemple, amb més inspectors que ara.

També quedarà limitada l'obertura de determinats nous establiments. La distància entre botigues de menjar ràpid, supermercats i botigues d'alimentació passa de 50 a 100 metres entre l'un i l'altre. A més, es prohibirà l'obertura de nous locutoris i associacions de cànnabis, que s'afegeixen als casinos i bingos, que ja no se'n poden obrir més des del 2010, amb l'últim pla d'usos aprovat.

stats