Badalona
Societat 30/06/2023

Albiol sancionarà els qui utilitzin les platges "com una finca" privada

L'alcalde anuncia multes de fins a 600 euros per posar la música alta o plantar-hi taules i cadires

ARA
2 min
La platja de Badalona en una imatge d'arxiu

BarcelonaL'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha firmat aquest divendres una de les seves primeres mesures del nou mandat. El govern del PP sancionarà amb fins a 600 euros les persones que acampin o posin la música a tot drap a les platges. I ho farà de manera immediata, començant per aquest cap de setmana. "Acabo de firmar un ban dirigit a aquells que confonen la platja de Badalona amb un càmping on poden posar la música a tot volum, plantar taules, cadires i acampar com si fossin a la seva finca. Es prohibeix tot això amb sancions de 600 euros", ha anunciat Albiol a través del seu compte de Twitter.

A més dels equips de música o els elements d'acampada, la nova ordenança també sanciona l'ús d'instruments que puguin produir molèsties a la resta de banyistes, la instal·lació de para-sols amb laterals, de missatges publicitaris, i determinades accions, com ara dormir a la platja o fer-hi foc. També està prohibit fer servir xampú, sabons i altres productes d'higiene personal a les dutxes, tot i que en aquest últim cas no es preveuen multes econòmiques, ja que les dutxes estan tancades aquest estiu per la sequera. La normativa també sanciona la venda ambulant sense permisos o pescar des del pont del Petroli.

Platja per a gossos

D'altra banda, l'Ajuntament ha tornat a habilitar el tram de platja que es troba darrere la Piscina Municipal Mireia Belmonte per poder-hi portar gossos. És el segon estiu que els animals disposaran d'aquest espai reservat. Són 900 metres quadrats que estan delimitats i separats per tanques a la sorra i amb boies a l'aigua. La recomanació municipal és que l'aforament no superi les 60 persones i els 40 gossos. Cada dia es farà una neteja amb garbellat i de forma manual.

stats