SOCIETAT
Societat 15/06/2012

L'alcalde de Pinell de Brai alerta que la zona afectada per l'incendi té bombes de la guerra civil enterrades

Lluís Melich ha destacat la dificultat que tenen els Bombers per treballar en aquesta zona, ja que és molt escarpada i els mitjans terrestres no hi poden actuar

Acn
2 min

El Pinell de BraiEl terreny afectat per l'incendi que crema des d'aquest divendres a les tres de la tarda a Pinell de Brai (Terra Alta) té bombes i obusos enterrats que podrien explotar amb el foc. Ho ha alertat l'alcalde, Lluís Melich, que ha afirmat que una de les serres va ser escenari de la Batalla de l'Ebre de la guerra civil espanyola i ha confirmat que hi ha explosius soterrats que amb un foc intens podrien esclatar. L'alcalde també ha destacat la dificultat que tenen els Bombers per treballar en aquesta zona, ja que és molt escarpada i els mitjans terrestres no hi poden actuar. Es tracta d'un terreny, ha dit, on només hi ha matolls perquè ja es va cremar fa 30 anys.

Una de les serres afectades per l'incendi d'aquest divendres a Pinell de Brai va ser escenari de la Batalla de l'Ebre, l'any 1938. Amb el temps van quedar bombes enterrades que segons l'alcalde, Lluís Melich, podrien explotar en cas d'incendi, i això és que el que a hores d'ara més preocupa.

Segons ha afirmat aquest divendres des de la zona, on s'hi ha desplaçat per l'avenç d'un foc que ja afecta 100 hectàrees de superfície, Melich ha explicat que el terreny guarda bombes i obusos soterrats. I ha avisat que podrien esclatar amb el foc.

Melich ha assenyalat que el foc ha començat a cremar pels volts de les tres de la tarda a prop de la carretera C-43 i que empès per la marinada ha pujat ràpidament fins a dalt de la carena de la Serra de Cavalls.

Es tracta d'un paratge que va cremar entre l'any 1981 i 1982 bàsicament format de matoll, ja que no hi ha plogut gaire i no ha crescut més vegetació. Segons els agents rurals, el 80% de la superfície afectada és matoll i el 20%, pi blanc.

stats