Societat 22/03/2015

Els alcaldes del Moianès demanen agilitat al Govern en la creació de la nova comarca

"Avui la ciutadania ha fet els deures. Ara falta que els faci la Generalitat", diu Dionís Guiteras, alcalde de Moià i president del Consorci del Moianès

Marc Toro
1 min

Moià"Avui la ciutadania ha fet els deures. Ara falta que els faci el Govern". Aquestes han estat unes de les primeres paraules de Dionís Guiteras, alcalde de Moià, després de conèixer la victòria del sí en la consulta que s'ha fet aquest diumenge al Moianès per decidir si ha de ser una comarca. Després de celebrar el resultat juntament amb els alcaldes dels altres 9 municipis afectats, Guiteras ha dit: "Hem assumit un repte amb tota la il·lusió del món: vendre un consell comarcal a ciutadans que estan farts dels polítics. [...] Ara demanem al Govern que sens falta tiri endavant l'avantprojecte de llei de creació de la comarca del Moianès en el temps més breu possible". I ha afegit: "Estem absolutament convençuts que ho compliran". De fet, el departament de Governació ja es va comprometre a crear el nou consell comarcal si aquesta era la voluntat dels ciutadans del territori.

El també president del Consorci del Moianès s'ha referit a la unió dels deu pobles com un "engranatge que ha funcionat com un rellotge durant 20 anys". "Tots junts som una unió que té ganes de treballar, que pensa i vetlla pels ciutadans i el territori", ha afirmat. Els alcaldes, visiblement emocionats, han agraït la confiança de tots els electors així com la feina feta per anteriors càrrecs electes del territori per fer de la comarca una realitat. Els diferents ajuntaments impulsaran la setmana que ve acords als respectius plens municipals per ratificar la voluntat de ser una comarca.

stats