Societat 07/01/2015

Alcanar convoca una 'marxa fúnebre' contra la indemnització del Castor

La mobilització tindrà lloc el diumenge contra el pagament de 1.350 milions d'euros a la concessionària del magatzem de gas, l'empresa Escal UGS

Acn
1 min
La plataforma marina del Castor, davant de la costa de les Terres de l’Ebre i de Castelló.

AlcanarLa Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia ha convocat oficialment la mobilització anunciada per mostrar el rebuig de la societat civil al pagament de la indemnització de 1.350 milions d'euros a la concessionària del magatzem de gas Castor, l'empresa Escal UGS. La manifestació tindrà lloc aquest diumenge 11 de gener a les dotze del migdia i sortirà de la plaça Major d'Alcanar (Montsià) fins a la plaça de bous de la població. La Plataforma vol escenificar simbòlicament una "marxa fúnebre" per "incinerar" el deute del Castor. És per aquest fet que demanen als assistents que vinguin vestits amb roba de color negre.

La protesta reclamarà el tancament definitiu del Castor -ara està en hibernació- i el desmantellament de les instal·lacions. A més, també exigiran a Escal UGS que faci públics tots els documents necessaris per determinar la inoperativitat de la planta i les "autèntiques raons tècniques" que van provocar els sismes.

stats