METEOROLOGIA
Societat 06/06/2018

En alerta per pluges intenses al litoral i al prelitoral

S'activa l'Inuncat i els ruixats poden afectar amb força el Penedès, el Garraf i el Vallès

Acn/ara
2 min

BarcelonaEls Bombers de la Generalitat han rebut aquest dimecres al matí una trentena d'avisos per acumulació d'aigua a Calafell i Sitges. Per localitats, a Calafell hi ha hagut 12 avisos principalment per l'aigua caiguda a la via pública a primera hora, tot i que cap cas ha estat greu. A més, ha cremat un arbre al carrer d'Albània i un llamp hauria causat un petit incendi en un solar de l'Edèn Parc, al Vendrell.

Pel que fa a Sitges, entre dos quarts de nou i de deu del matí, els bombers han rebut quinze avisos per inundacions, la majoria en plantes baixes.

Posteriorment, els ruixats han començat a descarregar amb força al Baix Llobregat, el Barcelonès i el Maresme i està previst que afectin també el Penedès, el Garraf i el Vallès, segons Protecció Civil, que ha activat la prealerta de l'Inuncat per la previsió de pluges intenses i per acumulació de pluja durant aquest dimecres.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que es puguin superar els 20 l/m2 en 30 minuts al litoral i al prelitoral, sobretot entre el Tarragonès i el Barcelonès, on es poden arribar a intensitats de 40 l/m2 en 30 minuts. Les precipitacions han començat a entrar ja aquest matí pel litoral i prelitoral de Tarragona i durant la tarda s’aniran desplaçant cap al nord-est, perdent intensitat.

El Servei Meteorològic també ha emès un avís de situació meteorològica de perill per acumulació de pluges vigent per al dia d’avui, que afecta el litoral i el prelitoral des del Tarragonès fins al Barcelonès, on es poden acumular més de 100 l/m2 en 24 hores. També ha advertit de la possibilitat que caiguin més de 100 litres per metre quadrat en 24 hores a l'Anoia, a la Conca de Barberà, a l'Alt Camp, al Tarragonès, al Baix Penedès, al Garraf, a l'Alt Penedès i al Baix Llobregat.

stats