Societat 02/11/2011

Alguaire no és Ciudad Real, segons l'alcalde de Lleida

Àngel Ros recorda que la infraestructura catalana "va costar la desena part" que la manxega i assegura que té futur. Situa Alguaire com a aeroport de mercaderies "d'aquest costat del Pirineu" i un centre d'arribada de turistes esquiadors per a Andorra i les estacions catalanes i araneses

Ara
1 min

BarcelonaL'aeroport d'Alguaire no té res a veure amb el de Ciudad Real -que s'ha convertit en un aeroport fantasma per falta de demanda i de vols-, ni en el que va costar ni pel que fa a les possibilitats de futur. Així és com ho veu l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que ha assegurat que ell encara hi aposta, en una entrevista a RAC1 aquest dimecres al matí.

Per començar, l'aeroport lleidatà va costar "una desena part del que va costar el de Ciudad Real", 1.000 milions a 97. I, a més, "Alguaire té el seu pla de negoci, encarat al turisme pirinenc i a ser l'aeroport de mercaderies d'aquest costat del Pirineu", com ho és el de Tolosa de Llenguadoc a l'altra banda. Segons Ros, Alguaire no competeix amb Girona i Reus i no té els seus problemes.

"Aquest hivern ja tindrem exemple de turisme pirinenc", ha assegurat, perquè a partir de mitjan desembre han d'arribar uns 30.000 passatgers britànics i el mateix nombre, més o menys, de turistes russos, esquiadors en tots dos casos. Perquè això sigui realitat, encara falta que arribi a Lleida el certificat que permetrà a Alguaire operar vols procedents de fora de l'espai Schengen, que segons Ros arribarà "la setmana que ve". "Estem dintre dels terminis, la tramitació ja està feta, només falta que arribi el paper", ha al·legat.

La majoria d'aquests esquiadors aniran a esquiar a Andorra, però Ros manté que prefereix que l'aeroport de referència d'Andorra sigui el d'Alguaire que no pas que ho sigui el de Tolosa. Part d'aquests turistes també aniran a estacions de la Vall d'Aran i del Pirineu català, segons l'alcalde de Lleida.

stats