Societat 26/05/2016

Un detingut i 11 ferits en la tercera nit d'aldarulls a Gràcia

L'Ajuntament de Barcelona xifra en 3.500 euros els danys a Gràcia i suma 10.000 euros més per contenidors cremats a Nou Barris

Ara
3 min
Una manifestant davant dels mossos a Gràcia, dimecres a la nit

BarcelonaUn detingut i onze persones ferides. És el balanç dels Mossos d'Esquadra de la tercera nit consecutiva d'aldarulls a Gràcia, després de les manifestacions pel Banc Expropiat. L'Ajuntament de Barcelona xifra els danys en 14.500 euros: 3.500 euros per 2 contenidors cremats i 60 bolcats a Gràcia, 10.000 euros per una desena de contenidors incendiats a Nou Barris i 1.000 més per un contenidor a l'Eixample que, de moment, no està clar que estigui relacionat amb la manifestació.

Els Mossos d'Esquadra comptabilitzen 11 ferits, 6 dels quals serien agents del cos, i 5 ciutadans que es trobaven a la manifestació -3 d'ells periodistes-. El Sistema d'Emergències Mèdiques va atendre en total 7 persones -3 agents i 4 ciutadans-.

Dos agents dels mossos ajuden un company ferit a Gràcia

Segons la policia catalana, els violents van cremar i bolcar diversos contenidors, van incendiar tres caixers automàtics, van saquejar una oficina bancària al carrer Astúries -al costat de la Plaça del Diamant- i van rebentar els vidres d'una botiga al carrer Major de Gràcia, entre altres danys.

El director dels mossos atribueix les destrosses a "50 violents organitzats"

En una entrevista a Catalunya Radio, el director dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, ha volgut distingir entre els manifestants que "exerceixen els seus drets pacíficament" i un grup "d'una cinquantena de persones molt violentes i equipades per causar aldarulls". Segons el director de la Policia els aldarulls de Gràcia no es poden "tolerar", perquè posen en risc "la seguretat dels veïns" del barri.

Avalots a la Plaça Revolució de Gràcia

Batlle ha explicat que estan treballant per identificar aquest grup violent "i posar-lo a disposició de les autoritats judicials", tot i que reconeix que és "un procés llarg", que dificulta el fet que aquestes persones "procurin garantir la seca impunitat" amb "ulleres fosques, passamuntanyes, caputxes i cascs".

Segons el cap polític dels mossos, es tracta de persones que tenen "una clara voluntat d'actuar de forma violenta", perquè van equipats "amb cascs i cuirasses", a banda d'altres objectes contundents, que "de cap manera s'han de tolerar".

14.500 euros en danys en 3 barris

L'Ajuntament de Barcelona havia retirat una seixantena de contenidors de Gràcia aquesta passada nit. Tot i així assegura que se'n van cremar dos i bolcar una seixantena més, sis dels quals presenten diferents danys estructurals. També comptabilitza pintades, trencadisses de vidres en entitats bancàries, comerços, una marquesina d'una parada d'autobús i tres cabines telefòniques. Calculen que reposar el mobiliari urbà malmès costarà 3.500 euros.

Policies i manifestants corren a Gràcia

Però el consistori estén les destrosses d'ahir a la nit a Nou Barris, on la Guàrdia Urbana té constància que es van cremar 10 contenidors, per valor de 10.000 euros. Al carrer Alloza, el foc va afectar la part frontal d'un vehicle aparcat, i va provocar el trencament de vidres d'una porteria i d'un comerç.

Segons fonts municipals també es va cremar un altre contenidor al carrer València de l'Eixample, tot i que el consistori està investigant si aquesta crema tindria relació amb els aldarulls de Gràcia. Reposar el contenidor cremat costarà 1.000 euros més.

stats