Societat 03/06/2015

Alumnes de Vilobí d'Onyar, Sitges i Tortosa pateixen una infecció alimentària lleu en un alberg del Delta

El departament de Salut investiga l'origen i causa de la possible toxoinfecció de 43 infants, que no ha suposat cap trasllat hospitalari

Acn
2 min

AmpostaUn total de 43 alumnes de sisè de primària d'escoles de Vilobí d'Onyar (Selva), Sitges (Garraf) i Tortosa han patit una lleu infecció alimentària aquesta matinada a la casa de colònies de Poble Nou del Delta, al terme municipal d'Amposta. Segons ha informat el Departament de Salut, el quadre clínic, que ha estat lleu i no ha precisat cap trasllat hospitalari, ha comportat nàusees, vòmits i diarrees de possible origen víric, segons els serveis sanitaris del CAP de Sant Carles de la Ràpita (Montsià) i unitats del SEM que s'han desplaçat fins a l'alberg i han atès als alumnes. Salut ha iniciat una investigació per determinar la causa, si és vírica, o l'origen de la possible toxoinfecció alimentària.

Els joves, que passaven uns dies a la casa de colònies de Poble Nou del Delta de viatge de final de curs, han començat a trobar-se malament la passada matinada, amb nàusees, vòmits, diarrees. Després d'avisar als serveis d'assistència mèdica, s'ha apuntat a la possibilitat que la causa del brot pugui ser d'origen víric, malgrat que no es descarta que l'origen hagi estat alimentari. Per aquesta raó, el servei d'epidemiologia de la regió sanitària de les Terres de l'Ebre també ha iniciat la fase de recerca de l'origen de la possible toxoinfecció, a través de la recollida dels aliments i de la femta, que seran sotmesos als anàlisis microbiològics i virològics pertinents.

El Departament de Salut ha assegurat que cap dels joves han precisat de trasllat hospitalari i, en el cas, de la vintena d'alumnes de l'escola del Temple de Tortosa afectats pel brot ja estan a casa. De fet, els alumnes havien de tornar aquesta tarda però han avançat la tornada.

Pel que fa als alumnes de Vilobí d'Onyar i de Sitges, marxaran cap a casa tan aviat com els serveis sanitaris ho aconsellin.

stats