Sanitat
Societat 02/07/2013

Les ambulàncies del SEM deixaran de ser taronja per estalviar

El conseller Boi Ruiz diu que la pintura taronja fluorescent és molt cara i es degrada fàcilment. També en canviarà el nom (de SEM passaran a Emergències Mèdiques) "perquè s'identifiqui millor com a servei públic"

Efe
1 min
Diverses dotacions dels bombers i d'ambulàncies del SEM han evacuat 1000 persones de l'escola d'enginyeria de Terrassa per una fuita

BarcelonaLa Conselleria de Salut usarà una retolació diferent en les ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) per estalviar. Els canviaran el nom, i a partir d'ara seran només de color groc, i se n'elimina el taronja perquè costa molts diners.

El canvi es produeix en un context en què l'executiu català vol harmonitzar els seus diferents cossos d'emergències (SEM, Mossos i Bombers) sota un mateix format, amb la intenció que "el ciutadà identifiqui més fàcilment que el SEM és un servei públic", ha raonat Ruiz en el BOPC.

En aquest sentit, s'aniran substituint gradualment les sigles del SEM per "Emergències Mèdiques". A més, s'aprofitarà per canviar el color de les ambulàncies, que ara seran únicament de color groc. Segons dades aportades per Ruiz en el butlletí, el cost d'"una unitat de transport vital és de 432 euros", mentre que el de la "pintura taronja fluorescent de les ambulàncies del SEM del 2006 era de 2.941".

El conseller assenyala que el manteniment d'aquesta pintura és molt car, es degrada cada sis mesos, i "la proposta actual té un manteniment ínfim".

El titular de Salut, el conseller Boi Ruiz, ho ha confirmat en resposta a una pregunta de Marina Geli (PSC) plasmada en el Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC).

stats