Societat 20/08/2015

Els amfitrions d'Airbnb envien una carta oberta a Ada Colau perquè no se'ls tracti de pisos turístics

Ofereixen la seva col·laboració a l'alcaldessa per construir un model de turisme sostenible i socialment responsable

Ara
2 min
REGULACIONS  Els hostes només podran 
 Estar un màxim de 31 dies en habitatges compartits.

BarcelonaL'Associació de Veïns i Amfitrions de Barcelona, que agrupa persones que lloguen les seves habitacions a través de plataformes com Airbnb, ha enviat aquest dijous una carta oberta a Ada Colau en què li demanen que es reguli la seva activitat de manera diferenciada dels habitatges d'ús turístic.

"Tal com li vam explicar en anteriors comunicacions, l’Associació de Veïns i Amfitrions de Barcelona representa ciutadans de 73 barris de la ciutat que comparteixen la seva llar amb viatgers, tot oferint una forma d’allotjament que fomenta la responsabilitat i la convivència entre residents i visitants", diu la carta dirigida a l'alcaldessa de la capital catalana.

Des de l'associació diuen que "parlem sempre de l’habitatge on vivim i on estem empadronats". "Lloguem les habitacions que no fem servir o l’espai sencer quan marxem esporàdicament. Aquesta activitat no professional ha fet que molts de nosaltres puguem mantenir casa nostra en moments de grans dificultats econòmiques i, en molts casos, evitar ser desnonats", recalquen.

Una regulació justa que els empari

És per això que els membres d'aquesta agrupació lluiten "pel reconeixement de la nostra activitat com a amfitrions" i per aconseguir "una regulació justa" que els empari, diferenciada dels habitatges d’ús turístic.

La carta, a més, ofereix a l'alcaldessa la seva col·laboració per tal d’aconseguir "un model de turisme sostenible i socialment responsable", participant en el Consell Municipal del Turisme de l’Ajuntament de Barcelona. "Considerem que la nostra participació enriquiria la labor que aquest Consell durà a terme", diuen des de l'associació, presidida per Joan Pere Jové.

La carta recorda a Ada Colau que l'agrupació espera una data per reunir-se amb el regidor d’Ocupació, Empresa i Turisme, Agustí Colom.

stats