Societat 13/10/2014

Setmana d'exàmens a la gestió del govern espanyol per la crisi de l'Ebola: Mato compareixerà dijous al Congrés

L'oposició llançarà tres preguntes a la sessió de control del Senat dimarts i sis a la de la cambra baixa dimecres

Ara
1 min
La ministra de Sanitat, Ana Mato, durant la desfilada militar del 12-O a Madrid. EFE

MadridEl govern espanyol es veurà obligat a donar explicacions sobre la gestió de la crisi sanitària pel brot d'Ebola durant tota la setmana. L'oposició ha decidit llançar totes les preguntes que pugui a l'executiu. I per això estan previstes tres qüestions a la sessió de control del Senat dimarts. I dimecres, a la del sessió de control del Congrés, sis del total de 15 preguntes que es faran al govern, més dues interpel·lacions, seran per exigir explicacions als responsables polítics.

La marató d'exàmens culminarà dijous amb la compareixença de la ministra de Sanitat, Ana Mato, a la cambra baixa, a petició pròpia. De moment, Mato només ha parlat tres vegades des que es va conèixer el contagi de Teresa Romero. La primera va ser per anunciar la infecció fa just una setmana; la segona, dimecres al Congrés, en què va respondre a tres preguntes, sempre amb la mateixa resposta –la defensa que havia fet el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, minuts abans–; i divendres després d'una reunió d'urgència de la comissió interterritorial al ministeri. La roda de premsa va durar menys de 20 minuts.

Una moció a final de mes

L'ofensiva es completarà a finals de mes amb la votació d'una moció presentada pel grup socialista al Congrés i en què està previst que el PSOE demani responsabilitats per l'actuació de l'executiu. CiU també ha presentat una interpel·lació amb la mateixa intenció.

stats