Societat 10/08/2017

Les analítiques de la vaca Margarita conclouen que està sana

Més de 160.000 persones s'havien mobilitzat per salvar l'animal del sacrifici al qual s'exposava

Ara
1 min

BarcelonaLa vaca Margarita està sana. Les analítiques han conclòs que pot continuar vivint amb la resta d'animals del santuari El Hogar ProVegan de Marçà, al Priorat, segons ha avançat el 324. Per tant, s'evitarà el sacrifici al qual s'exposava l'animal. Tot i això, fonts del departament d'Agricultura han destacat que de moment no confirmen oficialment aquest extrem. El santuari d'animals ha escrit el següent missatge a Twitter per celebrar la notícia:

Més de 160.000 persones s'havien mobilitzat per salvar l'animal. De fet, representants d'aquest santuari havien fet arribar al Govern els milers de firmes que havien recollit a través de la plataforma Change.org per evitar el sacrifici de la vaca, previst per al mes de maig.

La Margarita no va ser inscrita com a bestiar, fet que havia portat el Govern a obeir una normativa europea per la qual "el bestiar no identificat ha de ser sacrificat". La vaca vivia en una finca de Tortosa des de feia quatre anys, ja que un ramader la va regalar a un amic perquè pogués viure tranquil·la a la parcel·la.

L'animal, però, estava en una propietat no registrada com a explotació de producció i no tenia cap tipus d'identificació ni documentació sobre el seu historial veterinari ni la seva situació sanitària. Davant d'això, el Govern va informar el propietari de la infracció comesa, de la sanció corresponent i que l'actuació prevista per la normativa, en cas que no es pogués arribar a acreditar la identificació de la vaca, hauria de ser el sacrifici.

Per això, El Hogar ProVegan es va fer càrrec de la propietat de l'animal i el va traslladar al santuari d'animals del Priorat.

stats