Societat 02/06/2014

Els antiavalots de la Policia Nacional enviats a Catalunya tornen a les seves unitats d'origen

El ministeri de l'Interior desmunta el dispositiu que va activar per als aldarulls de Can Vies

Ara
1 min
Furgonetes dels antiavalots de la Policia Nacional aparcades a Calella, els dies dels aldarulls de Can Vies / @JEmiliRoig

BarcelonaEls 300 antiavalots enviats a Barcelona després dels incidents registrats a la ciutat pel desallotjament dilluns passat del centre 'okupa' Can Vies han retornat a les seves unitats d'origen, segons han confirmat a EFE fonts policials.

El ministeri de l'Interior ha decidit desmuntar el dispositiu després que el dia 28 de maig decidís enviar agents de les Unitats d'Intervenció Policial (UIP) per si les autoritats catalanes "necessitaven" la seva "col·laboració" i per protegir les institucions de l'Estat a Barcelona. El govern català, amb competències exclusives en matèria d'ordre públic, no havia demanat aquest ajut exterior, i no l'ha fet servir.

La presència a Catalunya d'antiavalots de la Policia Nacional ha provocat crítiques i malestar en alguns sectors. Van viatjar a Catalunya agents de les UIP de Valladolid, Madrid i Saragossa, així com de la Unitat Central d'Intervenció (UCI), amb base també a la capital. Ara, i després que la seva intervenció no hagi estat requerida, els sis grups desplaçats han tornat a les seves respectives unitats.

stats