Societat 22/10/2016

Uns 300 antitaurins es manifesten al centre de Barcelona

A la tarda s'han fet protestes per la sentència contra la prohibició dels toros a Catalunya en una dotzena de ciutats de l'Estat

Enric Borràs
1 min
La protesta antitaurina, enfilant el passeig de Gràcia

BarcelonaUns 300 antitaurins –segons la Guàrdia Urbana– convocats per la plataforma Ricma (Repulsa Contra el Maltractament Animal) i el partit animalista Pacma s'han manifestat aquest migdia pel centre de Barcelona en contra de la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la la prohibició dels toros a Catalunya. Amb crits com "Catalunya és antitaurina" han començat la protesta a la plaça de Catalunya, han pujat pel passeig de Gràcia i s'han encaminat cap al Parc de la Ciutadella per la Gran Via.

Pancarta del PACMA a la concentració antitaurina

A la tarda centenars de persones han participat en més protestes a Palma, València, Madrid, Bilbao, Còrdova, Lleó, Múrcia, Sevilla, Sant Sebastià, Vitòria, Las Palmas de Gran Canaria i Saragossa. En un comunicat, el Pacma diu que volen "recollir el malestar de la ciutadania davant una decisió política que suposa un retrocés en el respecte cap als animals". També afirma que "el govern del PP ha intentat impedir les concentracions com a mínim en dues ciutats".

"L'empara del Constitucional a la tauromàquia posa de manifest l'anquilosament en el passat dels rectors de la nostra societat", insisteix el partit animalista, i assegura que les protestes són "un pas més en la campanya de l'abolició" que es fa des del setembre i pretén eliminar la tauromàquia.

stats