La doctora Magda Campins és partidària de vacunar amb AstraZeneca també els més grans de 65 anys

La cap de medicina preventiva i epidemiològica de l'Hospital de la Vall d'Hebron està a favor d’endurir les restriccions per Setmana Santa per evitar una quarta onada

Marc Parayre
2 min

BarcelonaLa doctora Magda Campins, cap de medicina preventiva i epidemiològica de l’Hospital de la Vall d’Hebron, ha assegurat, en una entrevista en directe amb Antoni Bassas, que és partidària de vacunar amb AstraZeneca també els més grans de 65 anys. Els informes de l’Agència Europea de Medicaments i les dades positives que arriben del Regne Unit sobre la vacuna avalen aquesta opció, segons Campins. A més, s’ha mostrat a favor d’endurir les restriccions per Setmana Santa amb l’objectiu d’evitar una quarta onada, en un moment en què les UCI “estan massa plenes” per suportar un augment d’hospitalitzacions. Per tant, considera una bona opció la proposta del ministeri de Sanitat d’avançar el toc de queda a les 20 h en aquelles dates. Així i tot, Salut ha rebutjat aquesta opció a l'espera de saber més detalls. 

Campins ha advertit que els professionals sanitaris estan "preocupats", ja que, previsiblement, la mobilitat augmentarà durant les vacances dels pròxims dies i, en aquest sentit, ha indicat que després de setmanes d'una corba de nous contagis "estabilitzada", ara s'està produint un "lleuger increment". Aquest canvi preocupa, però és que, a més, el nombre de casos dels països de l'entorn s'ha complicat molt en les últimes setmanes: "Alemanya té una situació similar a la nostra, però França i Itàlia ja tenen les UCI pràcticament col·lapsades". Aquest increment de casos, segons Campins, "possiblement és a causa que està circulant la variant britànica i és més transmissible".

D’altra banda, la cap de medicina preventiva i epidemiològica ha afirmat que celebraria la diada de Sant Jordi, però evitant les “aglomeracions” i obligant els paradistes a vendre al carrer. 

La mascareta es queda

Pel que fa a les variants del covid-19, Campins no creu que afectin l’eficàcia de les vacunes. “Potser s’hauran de fer algunes modificacions de les vacunes, però això es pot fer en poc temps i no té gaire dificultat”, explica. Per acabar, la doctora subratlla que la mascareta encara estarà molt més temps entre nosaltres, fins i tot, quan s’hagi aconseguit la immunitat de grup amb el 70% de la població vacunada. “No deixarem de posar-nos la mascareta, perquè encara hi haurà països que no hauran aconseguit la immunitat de grup i perquè encara no sabem del cert si una persona vacunada pot agafar la malaltia. Estic convençuda que acabarem tenint l’hàbit de posar-nos la mascareta”, exposa.

stats