UNIVERSITAT CATALANA D'ESTIU
Societat 20/08/2012

Antoni Castellà defensa el patronat com a òrgan gestor de les universitats

El secretari d'Universitats de la Generalitat considera que aquest sistema optimitzaria la presa de decisions i incrementaria la “transparència dels recursos públics”

Marc Toro
1 min
Antoni Castellà, secretari d'Universitats i Recerca

Prada (Conflent)El secretari d'Universitats de la Generalitat, Antoni Castellà, ha defensat aquest dilluns el model del patronat com a òrgan gestor de les universitats catalanes. En declaracions a la premsa a la Universitat Catalana d'Estiu de Prada (Conflent), Castellà ha assegurat que es tracta d'un model que optimitzaria la presa de decisions i que incrementaria la "transparència dels recursos públics". El dirigent del Govern ha assegurat, però, que l'objectiu final d'un possible canvi de model és "incrementar l'autonomia de la universitat", que, segons ell, està "encotillada pel marc regulador actual".

En vista de la possibilitat que els alumnes deixin de poder votar el rectorat de les universitats, tal com es desprèn de l'informe d'experts que va publicar 'El País' aquest juliol, Castellà ha dit que només s'eliminaria "el sufragi intern" i que el fet que una part del patronat sigui escollit pel Parlament permetria un òrgan de govern universitari "molt més democràtic". De tota manera, el polític ha deixat anar que "l'important que han de demanar els estudiants és que el nivell acadèmic que reben sigui el millor possible".

Castellà també ha afirmat que el nivell de matriculacions de nou accés a la universitat és "semblant" al de l'any passat i que "res sembla indicar que hi hagi d'haver variacions". En aquest sentit, ha destacat que el mecanisme actual de matriculació en funció de la renda garanteix que ningú "quedi exclòs per motius econòmics" i ha parlat d'un "increment molt important" de les beques respecte de l'any passat.

stats