Societat 14/11/2019

L'anunci de la Loteria de Nadal es multiplica per quatre amb el lema "El sorteig que ens uneix"

Els quatre vídeos d'un minut i mig de durada narren històries solidàries en què els protagonistes comparteixen els dècims

Ara
2 min

BARCELONAEnguany la loteria de Nadal ha multiplicat el seu tradicional anunci per quatre amb el lema "El sorteig que ens uneix", que recorda el que va fer servir el PP en les eleccions generals del 10-N. "Per tot el que ens uneix", deia el dels populars.

Els quatre curts d'un minut i mig de durada narren històries solidàries en diferents contextos en què els protagonistes comparteixen el seu dècim. En el primer vídeo, en Fèlix li regala com cada any la participació d'un número a la seva exnora, la Pilar, que serà el primer Nadal que passarà després del divorci amb el fill del protagonista. "Encara que no siguis la dona del meu fill, per a mi continues sent de la família", li diu en Fèlix amb un to melancòlic.

En el segon, un infermer li regala a una pacient, que lamenta no tenir gaires plans de futur per culpa del seu complicat estat de salut, una participació d'un número perquè pugui seguir somiant amb, per exemple, un viatge al Japó.

En el tercer, un pare regala un dècim a les seves filles i a la parella d'una d'elles. En canvi, a l'altre gendre primerament no li volia donar perquè feia poc que havia començat a sortir amb la petita de la casa. Finalment, però, en veure que el jove els havia portat una participació i un vi, el pare es penedeix i també l'inclou en el regal.

I, per acabar, un pare que s'acaba de jubilar té dubtes de deixar l'empresa familiar a la seva filla. Ella, però, amb l'excusa de regalar-li un número que és la data de fundació de l'empresa, li demana un vot de confiança i es desfan en una sentida abraçada.

En la presentació d'aquest dijous al museu Casa de la Moneda de Madrid, el president de la societat estatal de Loteries i Apostes de l'Estat (SELAE). Jesús Huerta Almendro, ha fet públic també els milions d'euros que repartirà la Loteria de Nadal arreu d'Espanya. Així, el sorteig extraordinari premiarà el pròxim 22 de desembre un total de 2.380 milions d'euros, la mateixa quantitat que l'any passat. Els que guanyin la grossa rebran 400 mil euros per dècim.

stats