Societat 01/12/2015

Anuncis nadalencs: campió del xantatge emocional protagonitza l'espot més viral

Un vídeo d'una cadena alemanya de supermercats presenta un avi desesperat per rebre la visita de la seva família i sacseja la xarxa

Ara
1 min

BarcelonaEt pot commoure o el pots odiar, però aquest anunci s'ha convertit en viral les darreres setmanes i ja té prop deu milions de visites a YouTube, en una única versió, sense comptar les que pugui tenir en altres còpies.

És la campanya nadalenca de la cadena de supermercats alemanya Edeka. Tot i que està en alemany, fins i tot els que no parleu aquesta llengua l'entendreu perfectament. De manera que us evitem l'espòlier: no us explicarem la història. Mireu el vídeo i decidiu què en penseu. El que sembla indiscutible és que aquest avi (que podeu comprendre o detestar) és un campió del xantatge emocional.

I aquest anunci converteix en un joc de nens l'espot de la Loteria de Nadal espanyola d'aquest any, també aspirant a tocar la fibra sensible del públic.

Clica aquí per veure l'anunci de la Loteria de Nadal espanyolaLa Loteria estatal ja va utilitzar aquesta línia melodramàtica en el seu anunci del 2014, que constituïa un gir en l'estil dels anys anteriors, més proper a l'espectacle visual, i la crítica televisiva de l'ARA, Mònica Planas, ja el va qüestionar.

stats