Societat 05/04/2016

Aparten una conserge d'institut per un presumpte assetjament a un alumne de 15 anys

Segons la denúncia que ha avançat 'El món a RAC1', la dona que treballava a l'institut Juan Manuel Zafra del Clot li va oferir diners a canvi de sexe

Ara
2 min
La façana de l'Institut

BarcelonaNou cas de presumpte assetjament. El Consorci d'Educació de Barcelona (CEB) va apartar fa un any una conserge de 40 anys per haver assetjat presumptament un alumne de 15 anys de l'institut Juan Manuel Zafra, al barri del Clot de Barcelona.

Segons la denúncia que ha avançat 'El món a RAC1' presentada per la família del menor, la dona el convidava a esmorzar i a berenar, li va regalar roba i un ordinador, l'anava a veure fer esport, li deia per correu electrònic i WhatsApp que l'estimava i el va arribar a convidar a dormir a casa amb un altre alumne. Fins i tot, li va oferir diners a canvi de sexe.

L'equip directiu de l'escola va informar el Consorci, el 26 de març de 2015, que la família d'un alumne denunciava les "ingerències d'una treballadora del centre sobre la vida del seu fill". Al cap de quatre dies, els pares van presentar un escrit al registre del Consorci.

No obren expedient

El Consorci va decidir traslladar de manera cautelar el 9 d'abril la treballadora del centre a un servei sense contacte directe amb l'alumnat. Segons ha informat 'El món a RAC1', però, el consorci no va obrir cap expedient a la treballadora.

La família va portar el cas als jutjats l'abril passat i, actualment, el jutjat d'instrucció 7 de Barcelona està tramitant les diligències prèvies. Segons el Consorci, la direcció del centre "ha col·laborat en tot moment", i ha aportat tota la documentació requerida.

No obstant això, el 24 de març del 2016, la família va dirigir un nou escrit al Consorci per denunciar l'actuació del centre i de l'administració en tot aquest procés. Ara, el consorci ha obert un expedient informatiu.

stats