Societat 02/01/2013

Reoberta la Cúpula de Las Arenas

L'Ajuntament de Barcelona aixeca el precinte cautelar en considerar que ja s'han resolt les deficiències

Efe
2 min
Precinten la sala polivalent del centre comercial Les Arenes per insegura

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha aixecat aquest dimecres el precinte cautelar de la sala polivalent la Cúpula del centre comercial Arenas en comprovar que ja s'havien resolt les deficiències en matèria de seguretat detectades el passat 29 de desembre. El recinte torna a acollir les representacions del musical 'Peter Pan'.

Segons ha informat aquest dimecres el consistori barceloní en un comunicat, el districte de l'Eixample de la capital catalana ha aixecat el precinte provisional en verificar que s'havien resolt les deficiències detectades a la sala (incomplia la normativa contra incendis i no comptava amb autorització prèvia per a l'activitat).

Deficiències

En una inspecció rutinària, agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona van detectar dissabte passat diverses deficiències a la Cúpula, com la insuficient senyalització de les sortides d'emergència i de l'enllumenat d'emergència, l'acumulació de material inflamable sota les grades, detectors d'incendi anul·lats, instal·lació elèctrica no protegida amb prou garantia i sortides d'emergència obstruïdes.

Després del precinte cautelar, la direcció de la Cúpula de las Arenas es va comprometre a seguir les indicacions de l'Ajuntament i a reforçar les mesures de prevenció per poder reprendre la programació de l'Arenas Festival, que en aquestes festes de Nadal s'havia bolcat en activitats de música en directe, teatre musical, teatre infantil i música clàssica.

Aixecat el precinte

Segons l'Ajuntament, els promotors de l'Arenas Festival han presentat aquest dimecres la documentació que se'ls havia requerit per poder reobrir el local. Posteriorment, tècnics del departament de Llicències i d'Inspecció del districte de l'Eixample, acompanyats per responsables del servei de prevenció dels Bombers de Barcelona i d'agents de la Guàrdia Urbana, han dut a terme una inspecció 'in situ' per comprovar que, efectivament, s'havien emprès les correccions requerides.

Davant aquesta situació, l'Ajuntament de Barcelona ha aixecat el precinte en verificar que el local compleix ara amb tots els requisits de seguretat, de manera que la Cúpula ja ha començat a acollir de nou espectacles.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm }

stats