Societat 06/09/2015

Els arquebisbats de Barcelona i de Tarragona acolliran refugiats a les seves esglésies

Martínez Sistach reclama a les institucions que també ajudin els desplaçats 

Ara/acn
2 min
El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, durant la missa de Sant Jordi/ACN

BarcelonaEl papa Francesc ha fet una crida aquest diumenge perquè "cada parròquia" d'Europa aculli una família de refugiats, i ha anunciat que les primeres a fer-ho seran les dues del Vaticà.

L'Arquebisbat de Barcelona va anunciar ja fa dos dies que destinaria part de La Conreria, l'antic Seminari Menor Diocesà, a acollir famílies de refugiats. La Càritas Diocesana de Barcelona ha estat donant suport econòmic en els darrers mesos a moltes famílies de refugiats en situacions vulnerables que estan gestionant les seves demandes d'asil i ha posat recursos per pal·liar el seu patiment. El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, va demanar a famílies i institucions que tinguin una actitud d'acolliment i ajudin els desplaçats pels conflictes armats.

Sistach també va sol·licitar a parròquies i comunitats que preguin perquè desapareguin les causes que provoquen les migracions actuals, com ara les guerres i la manca de feina en els llocs d'origen.

L'Arquebisbat de Tarragona ja s'hi va oferir fa dos anys

L'Arquebisbat de Tarragona, per la seva banda, recorda a través d'un comunicat que fa dos anys ja va demanar al Govern espanyol des de la Conferència Episcopal, "i no va obtenir cap resposta, l'acollida a Espanya d'algun grup de refugiats sirians".

"Reiterem la nostra petició de la més àmplia generositat en aquest moment, per a l'acollida dels que demanen refugi i acollida de manera urgent –continua el text–. Demanem també la comprensió i la col·laboració de tots els ciutadans, alhora que oferim la de les nostres comunitats i centres d'acollida. Els cristians tenim per raons humanitàries i evangèliques un deure de justícia i caritat, distintiu de la nostra condició".

Segons l'Arquebisbat de Tarragona, "seria horrible que la repetició dels fets acabés anestesiant-nos", i que "com diu el Papa Francesc, la globalització de la indiferència acabés assecant-nos les llàgrimes".

stats