Societat 04/07/2014

Arrenca la 5a Setmana de la Responsabilitat Social

Tindrà lloc del 5 al 12 de juliol al Born Centre Cultural

Ara
2 min
fira

BarcelonaLa conscienciació general envers la responsabilitat social, el consum responsable i el respecte al medi ambient tornaran a ser els tres eixos sobre els que es fonamentarà la 5a edició de la Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya.

La jornada obrirà les seves portes el proper dilluns 7 de juliol al Born Centre Cultural de Barcelona i s'allargarà fins dissabte 12 de juliol amb tot un seguit d'activitats per donar a conèixer i difondre la responsabilitat social empresarial.

Per la jornada inaugural, i aprofitant la presència del conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya Felip Puig i de l'alcalde de Barcelona Xavier Trias, s'ha programat l'acte de lliurament de l'Etiqueta Responsable a les empreses i organitzacions que han subscrit els seus 10+1 compromisos responsables.

L'Etiqueta Responsable és un distintiu gratuït promogut per l'Associació + Responsables i que distingeix a aquelles empreses i/o organitzacions que han apostat per la gestió social i ambientalment responsable.

Aquestes entitats, a la vegada, ofereixen una eina per comunicar als seus clients de manera senzilla el valor afegit de la seva empresa a partir de respondre 11 qüestions concretes del que fan en l'àmbit social, econòmic i mediambiental a l'empresa/organització.

Un programa complet

El mateix dia de la jornada inaugural, serà el torn de destacar les bones pràctiques empresarials amb les conferències SOC-ECO-AMB, on grans, mitjanes i petites empreses presentaran les seves actuacions en l'àmbit social, econòmic i medi ambiental.

En l'àmbit social, l'empresa multiserveis Clece i la multinacional Sanofi exposaran el seu cas sota el títol Compromesos amb els pacients. La RSC des de la perspectiva de la Farma.

A continuació, en l'àmbit econòmic, la Diputació de Barcelona farà la presentació oficial del seu pla director en RSC, mentre que la pime Airbnb ens parlarà de consum col·laboratiu i l'empresa municipal BSM ens explicarà com comunicar internament la nostra RSC.

Per últim, també es presentaran diferents exemples de bones pràctiques en l'àmbit mediambiental.

Per tancar aquesta primera jornada de la 5a Setmana RSC tothom podrà gaudir i visitar la ja tradicional Fira RSC, on empreses, entitats i administracions compartiran experiències, eines i recursos de l'RSC i es fomentarà el networking.

Està previst comptar amb més de 80 exemples de bones pràctiques empresarials. També hi seran les administracions i entitats especialitzades per mostrar-nos els recursos disponibles per poder incorporar o millorar la política d'RSC de les empreses i/o organitzacions.

Neix l'Oficina del Voluntariat Corporatiu

Aprofitant que enguany Barcelona ostenta la capitalitat europea del voluntariat 2014, s'aprofitarà l'ocasió per posar en marxa l'Oficina del Voluntariat Corporatiu de Barcelona.

Aquest és un projecte endegat per Ingenieria Social SAL i l'Associació + Responsables, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, i que neix amb la missió de generar escenaris de cooperació entre empreses i entitats del tercer sector que aportin valor a la societat, a l'empresa i al treballador.

L'Oficina del Voluntariat Corporatiu de Barcelona ha estat concebuda com un espai de relació entre empresa i tercer sector que afavoreixin la posada en marxa de projectes comuns i que situïn Barcelona com a model de Voluntariat Corporatiu.

L'acte de presentació oficial de l'Oficina del Voluntariat Corporatiu de Barcelona tindrà lloc al Palau de Lloctinent, Arxiu de la Corona d'Aragó (c/ Comtes, 2), a partir de les 9.15h del 8 de juliol.

stats