Societat 07/10/2021

Artadi es reivindica per liderar l'alternativa a Colau

La líder de JxCat a Barcelona reuneix més de 300 persones en un acte amb aires de campanya

3 min
Elsa Artadi, aquest dijous al vespre, en l'acte davant d 300 persones

BarcelonaFalta més d'un any i vuit mesos per a les eleccions municipals, però a la ciutat de Barcelona la sensació és que els partits ja s'estan movent i aquesta setmana n'és el millor exemple: com si ja estiguéssim en campanya electoral, dilluns els socialistes es van desmarcar del porta a porta i van assegurar que no permetran que el nou sistema de recollida de residus (tan efectiu com polèmic) s'instauri als seus barris fins que no funcioni millor; dos dies després, dimecres, el govern municipal va fer una roda de premsa per presumir d'haver fet en vuit anys la transformació més gran de la ciutat des dels Jocs Olímpics i poques hores després es presentava en societat una nova plataforma, Barcelona és Imparable, que vol denunciar tot el contrari del que presumeix el govern, és a dir, "el desànim, la grisor i l'aturada" que pateix la ciutat. I aquest dijous ha sigut el torn d'Elsa Artadi, líder de Junts per Catalunya a Barcelona. En un acte celebrat aquesta tarda davant de més de 300 persones al cinema Phenomena de l'Eixample barceloní, Artadi s'ha reivindicat com la persona que pot aglutinar el descontentament d'alguns ciutadans: "Jo no em resigno que continuï per aquest camí, no em rendeixo; em revolto contra aquesta situació perquè sé que un altre futur per a Barcelona és possible", ha dit.

La regidora de l'Ajuntament ha centrat el seu discurs en tres grans temes: l'energia, la mobilitat i el benestar. Pel que fa al primer punt, ha lamentat que s'està desaprofitant l'energia que es podria estar generant ara mateix amb plaques solars instal·lades als terrats de la ciutat i ha recordat que només 4.000 persones s'han inscrit a l'empresa pública Barcelona Energia i que la resta de la facturació correspon al mateix Ajuntament.

Sobre "el drama de la mobilitat", Artadi ha criticat que l'actual govern ha convertit Barcelona en una "cursa d'obstacles". La regidora ha advertit que "quan talles un carrer els cotxes no s'evaporen, sinó que passen per un altre carrer" i ha posat l'exemple de la superilla del Poblenou, on ha assegurat que fins i tot s'estan perdent llocs de treball. Artadi ha criticat que aquestes superilles s'apliquin ara "sobre la trama Cerdà de l'Eixample" i ha criticat l'urbanisme tàctic que el govern municipal ha desplegat des de la pandèmia. Segons ha dit, el gran repte de la mobilitat és amb els vehicles que cada dia entren i surten de la ciutat, i per això ha defensat que cal una "visió metropolitana". També ha defensat una aposta més gran pel vehicle elèctric.

Aplaudiments a Forn

Pel que fa a l'últim punt, ha criticat les promeses que havien fet comuns i socialistes sobre polítiques socials i sobre la construcció de pisos de protecció. "El que necessitem no són titulars, sinó solucions", ha dit. També ha criticat que "mai havíem sigut víctimes de tanta inseguretat" i ha assegurat que és culpa de "la deixadesa" del govern i de "no confiar en la policia". En aquest punt, Artadi ha posat com a exemple Quim Forn, que abans de ser conseller d'Interior va ser regidor de Seguretat a Barcelona. Els presents, entre els quals hi havia tots els actuals consellers de Junts per Catalunya al Govern de la Generalitat, han aplaudit Forn, que també era entre el públic. A la sala també hi havia, entre molts altres, Jordi Sànchez, Josep Rull i l'expresident Artur Mas.

La regidora ha criticat que "Colau i Collboni estan en contra de tots els projectes" i els ha acusat de "deixar morir el patrimoni". Ha posat com a exemple la capella dels Segadors, el laberint d'Horta o l'hivernacle de la Ciutadella.

Artadi ha criticat també que en lloc de posar "blocs de formigó de colors" el que hauria de fer el govern és cobrir la ronda de Dalt des de la plaça Karl Marx fins al Patronat Ribas, o fer baixar el verd de Collserola o enllaçar la Zona Franca i el Paral·lel a través del Morrot. "Cal canviar aquest govern", ha conclòs Artadi, que ha convidat els barcelonins "a dir prou". "Jo estic disposada a deixar-m'hi la pell", ha assegurat.

stats