L'assassí de la Rambla de Figueres diu que volia matar "un català"

Havia deixat de prendre la medicació i estava enfadat perquè no li donaven un pis

Ara
2 min
L'autor confés del crim de la Rambla de Figueres, declarant a l'Audiència de Girona durant el judici.

BarcelonaL'acusat d'haver matat un home d'una ganivetada al coll a la Rambla de Figueres el 29 d'abril del 2019 ha reconegut l'assassinat en el judici amb jurat popular. L'autor confés ha afirmat que feia cinc dies que vivia al carrer, que estava enfadat perquè no li donaven un pis, que havia deixat de prendre la medicació que diu que tenia prescrita per un trastorn mental, que patia "al·lucinacions" i que va decidir que volia matar "un català i de Figueres". Abans de cometre el crim, va comprar un ganivet en un basar de la ciutat i a dos quarts de nou del vespre va atacar un home que feia petar la xerrada tranquil·lament amb dos amics. La víctima, de 63 anys, havia començat a gaudir de la jubilació.

Va triar la víctima a l'atzar i li servia "qualsevol", ha assegurat l'assassí, Mohamed Regrad. Segons informa l'ACN, Regrad ha reiterat la mateixa versió que mantenia des del 2019, quan feia prop d'un any que havia deixat d'estar en internament psiquiàtric per haver matat una altra dona a Figueres el 2006 i rebia tractament ambulatori. L'autor confés ha explicat que havia intentat refer la vida però que no se'n sortia. Segons el seu relat, va anar dues vegades a serveis socials per demanar un pis però li van dir que "no en tenien". També ha afegit que havia deixat de prendre's la medicació: "Tinc una esquizofrènia paranoide, no tòxica, no es cura".

Regrad ha argumentat que feia dies que tenia al·lucinacions i que feia una setmana que li rondava la idea de matar una persona. El mateix 29 d'abril del 2019 va comprar el ganivet del crim i durant el dia el va tenir amagat en una zona de matolls del centre de la ciutat. Quan el va intentar agafar, una dona el va veure i va alertar la policia. La patrulla el va aturar i el va escorcollar, però no li va trobar l'arma perquè ja l'havia tornat a amagar. Al vespre va tornar a agafar el ganivet i se'l va col·locar a la butxaca interior de la jaqueta. Llavors va anar a la Rambla i la va recórrer amunt i avall fins a trobar un objectiu: va veure tres homes asseguts en un banc de la Rambla conversant en català.

Regrad ha declarat que s'hi va acostar, va treure el ganivet i el va clavar "al primer que es va aixecar". Ha admès que l'atac va ser ràpid i "per sorpresa" i que la víctima no va tenir cap possibilitat de defensar-se. Després del crim, va llançar el ganivet i es va asseure en un altre banc situat a pocs metres. Es va quedar allà fins que van arribar les patrulles i el van detenir.

De 23 a 25 anys de presó

El fiscal demana 23 anys de presó per assassinat amb traïdoria i l'agreujant de reincidència. L'advocat de l'acusació particular eleva la petició a 25 anys de presó. En canvi, la defensa argumenta que el seu trastorn "no té curació" i per això sol·licita al jurat que li torni a concedir una eximent complet i l'absolgui.

stats