SOCIETAT
Societat 01/04/2011

Els testimonis diuen que l'agressor anava al tren i s'havia enfrontat amb els passatgers

El jove que s'ha barallat amb el vigilant de seguretat de l'estació de Rodalies de Castelldefels està detingut a la comissaria de Gavà. Tenia un antecedent penal per lesions. L'autòpsia confirmarà les causes de la mort, però tot apunta que la víctima hauria patit un atac de cor mentre era agredit

David àlvarez / Marta Català
2 min
Flors i espelmes, a l'estació de Castelldefels / ACN

BarcelonaL'agressor del vigilant que ha mort avui a primera hora a l'estació de Rodalies de Castelldefels viatjava al tren i s'hauria enfrontat amb diversos passatgers, segons han explicat diversos testimonis de la baralla que ha acabat amb la vida del treballador de Prosegur. Fa sis mesos, l'agressor ja va ser jutjat i declarat culpable per un delicte de lesions contra una altra persona. Els fets s'haurien produït prop de les 6.30 hores. Després d'això s'han discutit i el jove, de 21 anys i veí del municipi, li ha començat a donar cops. La policia local de Castelldefels l'ha detingut de seguida a la mateixa estació i ha passat a disposició dels Mossos d'Esquadra. El jove no anava armat. La policia catalana ha obert una investigació per aclarir els fets i manté l'agressor detingut a la comissaria de Gavà. S'investiga si en el moment dels fets estava sota els efectes d'alguna droga. La víctima tenia 44 anys. Cap a les 10 hores, el jutge ha autoritzat l'aixecament del cadàver, i després dels fets la plaça de l'Estació de Castelldefels intenta tornar a poc a poc a la normalitat.

Dins el tren, l'agressor ja havia provocat diversos altercats i incidents amb els viatgers. En baixar a Castelldefels, l'agressor ha continuat molestant els viatgers i el vigilant li ha recriminat l'actitud. Ha estat llavors quan ha començat la baralla entre els dos i una persecució per l'interior del recinte de l'estació, que l'agressor ha abandonat saltant una de les tanques. Finalment, a l'exterior ha continuat la violenta agressió, que ha acabat amb la mort del vigilant. Les primeres hipòtesis apunten que el vigilant de seguretat hauria tingut un atac de cor mentre es barallava amb l'agressor. L'autòpsia haurà d'aclarir exactament si la causa de la mort és l'atac de cor i fins a quin punt l'aturada cardíaca està relacionada amb els cops que ha rebut la víctima.

Els testimonis indiquen que s'han sentit “crits i cops” i després alguns d'ells han hagut de retenir l'agressor fins que ha arribat la policia local per detenir-lo. L'alcalde de Castelldefels, Joan Sau, ha mostrat "el seu condol" a la família i als companys de la víctima. "És un fet molt lamentable i trist", ha dit l'alcalde, que ha destacat la "ràpida i eficaç" actuació de la policia local.


“Desemparats per les retallades”.

Després que la notícia es fes pública, els companys del vigilant s'han declarat "desemparats" per les retallades en seguretat, i perquè no poden portar armes de foc i els han tret els gossos. El portaveu del comitè d'empresa de Prosegur, Pedro Luis Oliva, ha recordat que des de fa un any els vigilants només poden fer servir una porra i unes manilles.

stats